Acasa Cultura-ReligieCultura Opera Naţională sub presiune. George Călin, iar nu mai e director

Opera Naţională sub presiune. George Călin, iar nu mai e director

scris de A.P.
17 afisari

‘Soluția propusă ieri (n.r. miercuri) pentru Opera Națională București a fost găsită ca urmare a unei negocieri cu Johan Kobborg și Alina Cojocaru, purtate din dorința ca ei să-și continue activitatea la Operă, negociere în care a fost pusă drept condiție această numire.

protest opera nationalaÎn fața protestului de la Operă și a împotrivirii manifeste a artiștilor, este însă evident că domnul George Călin nu-și poate exercita funcția, așa încât am decis să îl retrag de la conducerea Operei. În zilele următoare voi face o nouă numire”, a scris joi ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost prezent joi la Opera Națională din București, unde angajați ai instituției au protestat împotriva repunerii în funcție a lui George Călin.

„Cred că am înțeles toate lucrurile pe care mi le-ați spus. (…) Vă promit că (…) o să mă gândesc foarte serios la tot ceea ce mi-ați spus, pentru că mi-ați dat foarte multe teme de gândire”, a afirmat Vlad Alexandrescu, la finalul discuțiilor.

El a precizat că informațiile care i s-au prezentat îi permit să trateze „cu adevărat” problemele care există în prezent la ONB.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunța miercuri, într-o postare pe Facebook, că a decis o soluție în două etape pentru Opera Națională, și anume o conducere interimară pentru o perioadă de trei luni, după care șefia ONB să fie preluată de „un nou manager de talie internațională„.

„Am decis o soluție în două etape: a) un interimat de 3 luni la Opera Națională București — sub conducerea domnului George Călin cu parteneriatul Ministerului Culturii, reintegrarea domnului Johan Kobborg și a doamnei Alina Cojocaru în Opera Națională București, medierea cu ajutorul ministerului și începerea reformei în vederea celei de-a doua etape. b) un nou manager de talie internațională pentru Opera Națională”, spunea Alexandrescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult