Acasa Cultura-ReligieCultura Oprescu – primar şi medic la dezvelirea statuii lui Traian

Oprescu – primar şi medic la dezvelirea statuii lui Traian

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Primarul capitalei a dezvăluit duminică statuia Împărătalui Traian din faţa Muzeului de Istorie şi a tratat o fată căreia i s-a făcut rău la eveniment.

Sorin Oprescu

După ce s-a înscris în lupta pentru încă un mandat la Primăria Capitalei în dimineaţa zilei de duminică, Sorin Oprescu, a dezvelit statuia Împăratului roman Traian, care este amplasată pe treptele Muzeului Naţional de Istorie a României. Conform Agerpres, Oprescu a declarat că a durat câţiva ani ca statuia să fie dezvelită pentru că au fost discuţii în legătură cu locul pe care a fost amplasată aceasta.

Statuia Împăratului Traian a fost realizată de sculptorul Vasile Gorduz şi-l reprezintă pe Traian nud ţinând în braţe o lupoaică cu elemente ale simbolicii lupului dacic. Din spusele primarului, aceasta este pentru prima dată când „o statuie apare într-o formulă din asta urbanistică (n.r.- pe scările din faţa unei clădiri), mai deosebită. Uitându-vă şi la alte capitale o să vedeţi că respectă şi dimensiunile şi intră într-un peisaj urban normal”.

În timpul evenimentului de la Muzeul Naţional de Istorie a României, unei eleve, participante la acţiune, i s-a făcut rău din cauza căldurii şi a aglomeraţiei şi a căzut pe scările muzeului. Medicul Sorin Oprescu s-a dus să vadă despre ce este vorba, a cerut să i se dea fetei apă şi ceva dulce. Fata, care potrivit lui Oprescu a suferit de lipotimie, şi-a revenit şi a fost dusă în clădirea muzeului pentru acordarea de îngrijiri.

La eveniment, Sorin Oprescu, a adăugat că s-a preocupat de la începutul mandatului său de primar general de reabilitarea Centrului vechi istoric al Bucureştiului şi de creşterea atractivităţii şi a potenţialului turistic al acestei zone. Astfel, următorul bust dezvelit de el va fi cel al actorului Gheorghe Dinică în faţa Teatrului de Comedie din Bucureşti

5 comentarii

Traian Basescu 30-04-2012 - 04:21

„Trădare și crimă oameni buni!!! Trădare, de trei ori tradare!” Așa ar trebui sa zbiere cu bale Antenele mâine. Păi cum altfel?! Se poate așa ceva. dom’le???

Adică apărătorii neamului în persoana lui Ponta și Antenescu vor lansa în cel mai scurt timp o ordonanță de urgență care să excludă imiediat din Imnul Național versurile: „Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume de Traian!” iar bestia asta sfideaza pe față eforturile lor patriotice inaugurând statui cu Traian gol, adică mesajul e: „Lasă că v-o trage Traian”

Le-o trag Sorine, oricum. Cu sau fără statuie… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

Ciu Huhu 30-04-2012 - 06:32

JOS DICTATORUL BASESCU!!!!!!!

anna 30-04-2012 - 17:41

Orice manifestare culturala este binevenita. Respect celor care se preocupa si de asta!

saineanu 30-04-2012 - 17:45

Mai rar sa vezi asa primar care sa se implice in viata culturala a tarii. Oprescu si-a
gasit mereu timp pentru a promova oamenii de valoare ai Romaniei, ceea ce este de apreciat la
un primar care are in responsabilitate un oras atat de mare precum Bucurestiul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult