Acasa Cultura-ReligieCultura Oprescu vrea moschee la Bucureşti şi biserică la Ankara

Oprescu vrea moschee la Bucureşti şi biserică la Ankara

scris de A.B.
19 afisari

Sorin Oprescu împreună cu primarul Ankarei, Melih Gorcek, au pus la cale un proiect prin care, în viitor, să se construiască o moschee la Bucureşti şi, la reciprocitate, o biserică creştină la Ankara.

moschee

foto: semneletimpului.ro

Primarul Bucureştilor a dezvăluit că a identificat mai multe locuri pe care urmează să le vizioneze cu ambasadorul Turciei, pentru a vedea unde urmează să fie ridicată o moschee.

El a subliniat că proiectul va fi bilateral, în acest sens urmând ca la Ankara să fie construit un lăcaş de cult creştin.

„Dorim să construim o moschee în Bucureşti, având în vedere faptul că, aici, comunitatea turcă şi cea musulmană este foarte mare. Am purtat discuţiile şi în sensul promisiunii pe care preşedintele Băsescu a făcut-o în vizita sa de acum o lună sau două, în Turcia. Este vorba despre un proiect bilateral, prin care se doreşte construirea unei biserici creştine în Ankara, pentru că şi în Istanbul sunt foarte mulţi creştini”, a explicat Sorin Oprescu.

Pe de altă parte, Oprescu a reamintit că acum un an, oficialii turci, ne-au recomandat un sistem de iluminat ecologic pentru oraş, pe care încercămsă-l implementeze, mai ales că este vorba despre o economisire de 38% a curentului electric.

La întâlnirea celor doi edili, a fost discutată şi problema transportului urban şi a fluidizării circulaţiei.

10 comentarii

BULA 09-05-2012 - 19:33

Oprescu vrea sa-i incerce pe bucuresteni cu o moschee, dar gandul lui e sa construiasca cel putin zece sinagogi. Mai bine ar face un templu hinduist, la cata tiganime e in Bucuresti.

digital 09-05-2012 - 20:05

mai ai multe texte mă bulicule?!

Mache 09-05-2012 - 20:25

Aici ai dreptate. 😉 😉 Acum e momentul favorabil! Cu unul ca Ponta la palatul Victoria treaba e ca si facuta 😉 . Stii ca pe mamica lui Ponta o cheama Cornelia Naum. Ia zi si tu de unde provine numele de „Naum”? 😉 😉 😉

Stiu ca toata gasca aveti o problema foarte acuta cu evreii si conspiratiile lor, dar vad ca va gudurati plini de satisfactie pe langa unul care e evreu get beget. Dupa traditia iudaica, nationalitatea se transmikte prin intermediul mamei…

urbos 09-05-2012 - 20:30

In afara de retardatii basisti nu prea se gudura nimeni vierme. Limbismul, osanaua, gudureala au fost cacarteristicile viermilor basisti. Mai ia o gura de cacat.

digital 09-05-2012 - 20:41

iar în cazultău,pork-make se transmite prin limbismul de care dai dovadă față de kiombelix!

Ciu Huhu 10-05-2012 - 04:04

Mache basist fara creier, pe mama lui Ponta o cheama Naum pentru ca tatal ei era evreu casatorit cu mama ei romanca, deci si mama lui era romanca dupa mama, deci desi avea numele de familie evreiesc Naum, mama lui Cornelia nu e evreica, dupa traditia iudaica care spune ca nationalitatea se mosteneste dupa mama, mama ei fiind romanca casatorita cu un evreu!

Pribeagul 09-05-2012 - 20:11

Oprescu are azi o zi mare. Se simte ca un pasa in mijlocul spaniolilor, urmasii lui… Traian si… Udrea?.

Paul din Ohio 10-05-2012 - 02:00

Citez din articol:
” Este vorba despre un proiect bilateral, prin care se doreşte construirea unei biserici creştine în Ankara, pentru că şi în Istanbul sunt foarte mulţi creştini”, a explicat Sorin Oprescu.”

Nu inteleg dece trebuie construita o biserica crestina in ANKARA daca in ISTANBUL sunt foarte multi crestini. Vor face naveta crestinii din Istanbul?

briel 10-05-2012 - 06:07

Cine-i Oprescu asta ?

Ce vrea el sa faca este o greseala MAXIMA. Acolo unde este o moschee, acolo se aduna musulmanii ca mustele la … si se inmultesc rapid; pe urma le mai trebuie inca una, doua, zece moschei.
Moscheea este un focar de infectie.
OPRITI-L !!

un crestin 10-05-2012 - 07:03

Cum? Nu stii cine-i Oprescu ? Este autorul moral a bicisnicei statui de pe scarile muzeului de istorie unde un asa zis Traian amarat si nud tine in brate un caine jigarit dar cu coada in sus si cu fular. Se duc strainii fotbalistica la panarama sa se fotografieze si apoi sa arate familiilor lor pe unde au fost si peste ce au dat.

Daca mai duc si poza cu premierul ridicat azi in brate de un tigan, ne-am asigurat turismul pentru o bucata de vreme. Ei, nu l-a ridicat pe Ponta dintr-odata ci prima data la tzucat zdravan cu dintii de aur iar apoi l-a inhatat de mijloc si sus cu el:)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult