Acasa Cultura-ReligieCultura OSCAR 2014: Cine sunt favoriţii caselor de pariuri

OSCAR 2014: Cine sunt favoriţii caselor de pariuri

scris de L.M.
8 afisari

Filmul „12 ani de sclavie”, actorii Matthew McConaughey şi Cate Blanchett şi regizorul Alfonso Cuaron sunt favoriţi la câştigarea principalelor premii Oscar din 2014, potrivit cotelor afişate de casele de pariuri online, care par să aibă ca „indicator” lista premianţilor de la gala Globul de Aur.

OSCAR 2014: "12 ani de sclavie", McConaughey, Blanchett şi Cuaron, favoriţii caselor de pariuri

La categoria „cel mai bun film”, „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” este creditat cu cele mai mari şanse să plece acasă cu cea mai râvnită statuetă a cinematografiei mondiale. Casa de pariuri bet365, de pildă, dă acestei producţii cota 1,20 să câştige Oscarul, ceea ce înseamă că un pariu de 10 euro îi va aduce jucătorului un câştig net de 2 euro, dacă „12 Years a Slave” va fi declarat câştigător la gala din 2 martie. Următorul film pe lista favoriţilor este SF-ul „Gravity”, care are cota 5,00, ce asigură un câştig net de 40 de euro la 10 euro pariaţi.

„Ea/ Her”, „Philomena” şi „Nebraska” sunt filmele creditate cu cele mai mici şanse să ia Oscarul pentru cel mai bun film. Fiecare dintre acestea are cota 301, ceea ce înseamnă 3.000 de euro câştig net pentru cel care mizează 10 euro pe unul dintre cele trei.

Matthew McConaughey este considerat, tot conform caselor de pariuri, principalul favorit la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea din „Dallas Buyers Club”. Starul american are cota 1,16 să câştige premiul, respectiv un câştig de 1,6 euro la un pariu de 10 euro pe acest „deznodământ”. Al doilea favorit este Leonardo DiCaprio, nominalizat cu cota 6,50 pentru prestaţia din „Lupul de pe Wall Street/ The Wofl of Wall Street”, în timp ce Christian Bale, protagonistul din „Ţeapă în stil american/ American Hustle”, este creditat cu cele mai mici şanse la câştigarea Oscarului – cotă 101.

Categoria „cea mai bună actriţă într-un rol principal” are, şi ea, o favorită certă: Cate Blanchett, cotă 1,03 pentru rolul din „Blue Jasmine”. A doua pe listă, după şansele acordate de casele de pariuri, este Amy Adams din „Ţeapă în stil american”, care are cota 15, afişată duminică de bet365.com.

Favoriţii urmează fidel lista câştigătorilor de la Globurile de Aur 2014 şi la celelalte categorii. Astfel, conform cotelor casei Gamebookers, Alfonso Cuaron are cele mai mari şanse să ia Oscarul pentru cel mai bun regizor – cota 1,05 -, în timp ce pelicula italiană „La Grande Bellezza” (cotă 1,25) pare să fi acontat deja premiul pentru cel mai bun film străin, potrivit caselor de pariuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult