Acasa Cultura-ReligieCultura OSCAR 2015, Vezi premiile OSCAR 2015 (video live)

OSCAR 2015, Vezi premiile OSCAR 2015 (video live)

scris de B.C.R
9 afisari

Cea de-a 87-a ediție a premiilor Oscar, ce va avea loc duminică, 22 februarie, are o listă lungă de candidați cu număr mare de nominalizări, cum este cazul actriței Meryl Streep, cu 19, dar și mulți debutanți, precum Michael Keaton, Benedict Cumberbatch, Felicity Jones sau Eddie Redmayne.

OSCAR 2015, Vezi premiile OSCAR 2015

OSCAR 2015, Vezi premiile OSCAR 2015

Dacă Meryl Streep câștigă Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar cu ‘Into the woods’ (În inima pădurii), i se va alătura lui Katharine Hepburn în selectul club al actorilor care au câștigat patru statuete. Însă Hepburn le-a câștigat pe toate ca actriță în rol principal, în timp ce Streep are în colecția sa două Oscaruri ca protagonistă și unul pentru rol secundar.

În fața ei se aliniază nouă actori și actrițe care aspiră la primul lor Oscar. Patru dintre actorii nominalizați la cel mai bun actor principal se află la prima lor nominalizare: Michael Keaton, pentru ‘Birdman’ (Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței); Steve Carell, pentru ‘Foxtcacher’; Benedict Cumberbatch, pentru ‘The Imitation Game’ (The Imitation Game. Jocul codurilor), și Eddie Redmayne, pentru ‘The Theory of Everything’ (Teoria întregului).

Doar Bradley Cooper (‘American Sniper‘, Lunetistul american) știe ce înseamnă să treci prin emoțiile galei Oscarurilor având în vedere că este nominalizat al treilea an consecutiv. Două actrițe protagoniste — Felicity Jones (‘The Theory of Everything’) și Rosamund Pike (‘Gone Girl’, Fata dispărută) — se află și ele la prima lor nominalizare la Oscar. Le fel și cei trei nominalizați la rolul secundar: Patricia Arquette, pentru ‘Boyhood’ (Boyhood. 12 ani de copilărie); Emma Stone, pentru ‘Birdman’, și J.K.Simmons, pentru ‘Whiplash’.

Un caz curios în privința nominalizărilor este cel al actriței franceze Marion Cotillard, nominalizată a doua oară pentru un film în altă limba decât engleza. Ea a câștigat un Oscar în 2008 pentru rolul cântăreței franceze Edith Piaf (‘La Vie en Rose’) și ar putea repeta isprava cu rolul funcționarei din filmul ‘Deux jours, une nuit’ (Două zile, o noapte), al fraților Dardenne. În acest caz ar fi prima actriță care câștigă două Oscaruri pentru rolul principal într-un film în altă limbă decât engleza.

VEZI AICI FESTIVITATEA DE DECERNARE A PREMIILOR OSCAR 2015

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult