Acasa Cultura-ReligieCultura Papa Ioan Paul al II-lea va fi comemorat în Spania prin două music-hall-uri

Papa Ioan Paul al II-lea va fi comemorat în Spania prin două music-hall-uri

scris de B.C.R
6 afisari

Două music-hall-uri despre viaţa papei Ioan Paul al II-lea vor fi prezentate la Madrid, în cadrul Zilelor mondiale ale Tineretului, care se vor desfăşura în capitala Spaniei între 16 şi 21 august, informează Agerpres.

papa-ioan-paul-al-II-leaUnul din spectacole va avea ca temă copilăria predecesorului papei Benedict al XVI-lea, în timpul ocupaţiei germane din Polonia, tinereţea şi anii petrecuţi în sânul bisericii, până în momentul când a devenit Suveran Pontif, în 1978.

Al doilea spectacol va fi despre viaţa şi opera din timpul pontificatului, până la moarte. Karol Wojtyla, mort pe 2 aprilie 2005, va fi beatificat pe 1 mai la Roma, în cadrul unei ceremonii la care sunt aşteptaţi peste 300.000 de pelerini.

Papa Benedict al XVI-lea va fi prezent la Madrid din 18 până în 21 august, aceasta fiind a treia sa vizită în Spania. Zilele mondiale ale Tineretului, instituite de papa Ioan Paul al II-lea în 1986, au mai fost organizate o dată în Spania, în 1989.

Spania, bastion tradiţional al Bisericii catolice, îndeosebi în timpul regimului franchist, înregistrează în prezent un regres în practica religioasă. Acum 73% din locuitori se declară catolici, faţă de 80% în anul 2002.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult