Acasa Cultura-ReligieCultura Papirusul de la Mangalia se întoarce de la Moscova

Papirusul de la Mangalia se întoarce de la Moscova

scris de Cristian Vultureanu
38 afisari

Un papirus descoperit în 1959 la Mangalia, an în care a fost trimis la Moscova pentru restaurare şi conservare, va fi predat oficial, săptămâna viitoare, de reprezentanţi ai centrului de restaurare din Rusia celor de la Muzeul de Arheologie ”Callatis”.

După ce a fost trimis la Moscova, despre papirusul datat secolul IV î.Hr. nu s-a mai ştiut nimic timp de o jumătate de secol. În lucrările de specialitate, dar şi în diverse alte reviste şi ziare, s-a menţionat că acest papirus s-a distrus în contact cu aerul şi lumina soarelui.

Recent, reprezentanţii Muzeului de Arheologie ”Callatis” Mangalia au regăsit papirusul şi au reuşit, cu sprijinul municipalităţii, să-l aducă în ţară.

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a informat, joi, printr-un comunicat remis presei, că ceremonia oficială de predare – primire a unicului papirus existent, până în prezent, în Europa se va face între specialiştii dr. Alexandr Nicolaievici Lesovoi – directorul Centrului de Restaurare ”I.E. Grabar” din Moscova şi dr. Sorin Marcel Colesniuc – directorul Muzeului de Arheologie ”Callatis” Mangalia.

9 comentarii

neacsum 19-08-2011 - 16:31

Sa ne invatam minte alta data , sa nu mai dam valori ale neamului spre pastrare altora. Acuma facem greseala si dam israelitilor datele de identificare personale ale populatiei. Tradeaza si vinde fiecare cum poate, unii fortati de imprejurari, altii din convingeri politice, altii pentru bani.Iar gugulanii tin capul in nisip.

Denali 19-08-2011 - 22:58

Mai incwerc odata…

Mie mi-a placut ultima fraza din postarea dlui Marin Neacsu : ” Tradeaza si vinde fiecare cum poate , unii fortatide imprejurari, altii de convingeri politice, altii pentru bani.
Iar gugulanii din Redactii rad cu lacrimi”…

ok …nu este exacta cotatia dar am adaptat-o la REALITATE….

BULA 19-08-2011 - 23:08

Pentru care motiv autoritatile le dau israelienilor datele noastre personale ?

Cercul 19-08-2011 - 23:18

Trebuie sa stie cui sa-i puna in mancare generator de ulcer si raze sub scaun. Comprendo senor?

BULA 20-08-2011 - 07:23

Asta stiam si fara sa-mi spuna cineva. Vreau sa aflu care este justificarea oficiala.

Denali 19-08-2011 - 20:41

To : un crestin…

Dle crestin , se pare ca echipa iar a avut o intrunire la o cafeluta si din respect si stima ptr. dl Marin Neacsu au decis sa-mi interzica accessul pe acest forum …

au facut-o razand cu lacrimi…

voi incerca sa postez pe alt ziar mioritic…unul mai de …centru…ptr. ca ziarul de fata , colcaie de extremisti de Dreapta…

mai vorbim…

alamar

un crestin 20-08-2011 - 06:55

Nu te supara frate, ca asa a zis si Caudella despre Enescu:
– Mi se pare cam obraznicut copilul dumitale !

Cum a fost ?

In 1886 a avut loc o intalnire hotaratoare pentru copilul de 5 ani.
Eduard Caudella:
– Daca stii vreo bucata, te rog sa mi-o canti.

Jorjac:
– Mai intai sa-mi canti dumneata, ca sa vad ce stii , infruntand pe Caudella din priviri..

– Mi se pare cam obraznicut copilul dumitale !

Baietelul , sucindu-se catre masa unde-si lasase vioara, o scoase din cutie, o potrivi intre barbie si umarutul stang si prinse sa cante. Dupa stingerea cantecului maestrul ramase cu un fior in inima.

Denali 19-08-2011 - 20:42

hi,hi,hi…

probabil dle crestin va fi Evenimentul Zilei…

eu le urez succes extremistilor de Dreapta de la ZV…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult