Acasa Cultura-ReligieCultura Paris: „Cap de ţărancă” de Grigorescu, vândută cu 45.000 de euro

Paris: „Cap de ţărancă” de Grigorescu, vândută cu 45.000 de euro

scris de A.B.
7 afisari

Pictura „Cap de ţărancă”a lui Grigorescu a fost adjudecată pentru 45.000 de euro şi  „Cioban cu câine”, un alt tablou al maestrului român, a fost vândut cu 27.000 de euro, la licitaţia din Paris, de casa Boisgirard, din grupul Drouot.

nicolae-grigorescuPotrivit organizatorilor evenimentului, cele două picturi de Grigorescu au făcut parte din licitaţia „Tableaux – Ecole de Paris„, desfăşurată miercuri şi au atins cele mai mari valori dintre tablourile vândute.

 Nicolae Grigorescu a pictat mai multe versiuni ale acestor tablouri, dar exemplarele scoase la vânzare de casa Boisgirard sunt dintre cele mai reuşite.

 Grigorescu este unul dintre pictorii epocii impresioniştilor de la Barbizon – e însă unul din numeroasele nume întrucât Parisul atrăgea pe vremea aceea artişti din toată lumea. În aceste condiţii, chiar şi geniile naţionale, pictori foarte apreciaţi în ţările lor de origine, artişti de mare valoare, se pierd puţin în acest peisaj.

 “Nicolae Grigorescu este un pictor cunoscut, dar mai degrabă de specialişti, de cei care sunt interesaţi de şcoala de la Barbizon şi de ceea ce a făcut ulterior, în particular introducând impresionimul în ţara sa natală”, a declarat anterior pentru RFI Christophe Zagrodzki, cel care a expertizat şi evaluat tablourile.

 Lucrările lui Grigorescu au fost vândute în România şi pentru sume de peste 200.000 de euro, cea mai scumpă fiind „Fata cu mărgele roşii”, adjudecată pentru 270.000 de euro, într-o licitaţie a casei Artmark din Bucureşti, anul trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult