Acasa Cultura-ReligieCultura Paris: Două tablori semnate de Grigorescu, scoase la licitaţie

Paris: Două tablori semnate de Grigorescu, scoase la licitaţie

scris de A.B.
4 afisari

Tablourile lui Nicolae Grigorescu “Cap de ţărancă” şi „Cioban cu câine” sunt scoase miercuri la licitaţie, în Paris. Picturile fac parte dintr-o vânzare mai vastă, consacrată artiştilor moderni şi a celor din secolul al 19-lea.

nicolae grigorescu

foto: antena3.ro

 Lucrările „Cap de ţărancă” şi „Cioban cu câine”, semnate Nicolae Grigorescu, scoase la licitaţie, aparţin unei românce din Paris.

 Picturile lui Grigorescu puse în vânzare de Casa de licitaţii Boisgirard miercuri, la Drouot, sunt cele mai scumpe opere ale licitaţiei.

 Tablourile lui sunt foarte rare pe piaţă, deşi a petrecut mai bine de 10 ani în Franţa, explică expertul Christophe Zagrodzski.

„Sunt deci scumpe fiindcă e vorba de un artist foarte important, dacă nu cel mai important din România, care a avut şi o oarecare reputaţie în Occident”, a completat acesta.

Preţul de pornire pentru „Cap de ţărancă” este cuprins între 40 şi 50 de mii de euro iar cel al „Ciobanului cu câine” între 25 şi 30 de mii de euro.

„Picturile provin de la o persoană de origină română, care a sosit în Franţa acum foarte mulţi ani şi care colecţionează tablouri.

„Este o doamnă foarte în vârstă, are 103 ani şi are nevoie de bani pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Isabelle Boisgirard, directorul casei de licitaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult