Acasa Cultura-ReligieCultura Parlament: Claudiu Săftoiu, preşedinte-director al SRTV

Parlament: Claudiu Săftoiu, preşedinte-director al SRTV

scris de M.A.
5 afisari

Plenul Parlamentului l-a validat, marţi, pe Claudiu Săftoiu în funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune.

Claudiu Săftoiu, preşedinte - director general al TVR

Parlament: Claudiu Săftoiu, preşedinte-director al SRTV

Claudiu Săftoiu a fost validat cu 265 de voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului nu l-a putut valida, în 26 iunie, pe Claudiu Săftoiu în funcţia de preşedintedirector general al SRTV pentru că nu a fost cvorum. Birourile permanente ale Parlamentului au constatat că nu este întrunit cvorumul de şedinţă de 227 de parlamentari pentru numirea preşedintelui-director general al SRTV.

Liberalul Claudiu Săftoiu a fost ales în urmă cu o săptămână de noul Consiliu de Administraţie al SRTV în funcţia de preşedintedirector general al TVR. Alegerea acestuia de către membrii Consiliului de Administraţie s-a făcut prin vot deschis.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire.

1 comentariu

Camelian Propinatiu 04-07-2012 - 10:11

Evident, principala sarcina de la popor e transformarea TVR2 in TVR Didactic, asigurându-se in postromânism nu numai egalitatea de sanse educationale in sistem, ci si lectii de limba româna si de istorie nationala pentru copiii românilor din jurul României si din Diaspora. Totodata, CNA trebuie sa oblige retelele de telecablu sa difuzeze canalul franco-german ARTE pentru minoritatea germana din toata România, inclusiv la Bucuresti, stimulându-se astfel si occidentalizarea TVR Cultural.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult