Acasa Cultura-ReligieCultura Parlamentul European doreste sa sprijine promovarea unui itinerar cultural in Romania

Parlamentul European doreste sa sprijine promovarea unui itinerar cultural in Romania

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Parlamentul European doreste sa sprijine promovarea unui itinerar cultural în România, care sa curpinda cele mai reprezentative biserici fortificate sasesti, din Transilvania, a anuntat, marti, la Sibiu, presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie, din forul european, Doris Pack. Ea a precizat ca un astfel de traseu s-ar putea alatura celor deja consacrate la nivel european, transmite Rador.


“Ne-am gândit ca exista, în Europa, mai multe itinerarii culturale, cum ar fi drumul Sfântului Iacob sau catre Santiago de Compostela, si ar fi minunat daca ar exista un asemenea itinerar, si aici, cu bisericile fortificate. Am vrea ca, anul viitor sau peste doi ani, sa aducem, în Parlamentul European, o expozitie cu fotografii ale bisericilor fortificate din România, pentru ca oamenii sa-si faca o imagine, ce reprezinta acestea, deoarece multi nu cunosc acest termen, de biserici fortificate”, a declarat europarlamentarul. Cu ocazia prezentei sale la Sibiu, Doris Pack a sustinut în aula Universitatii „Lucian Blaga” o conferinta cu tema „Capitalele culturale europene – vitrine ale politicii culturale europene”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult