Acasa Cultura-ReligieCultura Paul Cozighian la conferinţele TNB. Vezi cine este

Paul Cozighian la conferinţele TNB. Vezi cine este

scris de P.C.R.
26 afisari

La Sala Mică a Naţionalului bucureştean, regizorul Paul Cozighian va susţine pe 16 decembrie conferinţa cu tema “Faţa nevăzută a zilelor Revoluţiei române”, în cadrul programului Conferinţele Teatrului Naţional.

Paul Cozighian la conferinţele TNB

Prin intermediul camerei de filmat, Paul Cozighian, pe atunci student la regie de film, a fost unul dintre martorii privilegiaţi ai primelor ore ale Revoluţiei. În seara de 21 decembrie 1989 a filmat încleştările dintre populaţia Bucureştiului şi armată în zona Hotelului Intercontinental, iar o zi mai târziu a pătruns odată cu manifestanţii în sediul Comitetului Central al PCR, unde a filmat evenimentele petrecute după fuga cuplului Ceauşescu, potrivit unui comunicat TNB. Regizor şi jurnalist independent, Paul Cozighian s-a născut în 1962 în România, dar trăieşte din 1990 la Paris, unde a obţinut masteratul în audiovizual la Sorbona.
De mai bine de treizeci de ani lucrează în cinematografie, televiziune şi radio, fiind rând pe rând corespondentul TVR la Paris, apoi corespondent de război la Belgrad pentru France Televisions, Radio France şi TVR, autor de filme documentare, iar din 2000 consultant în comunicare pentru mari grupuri industriale din Franţa.
În prezent, Paul Cozighian este corespondentul France TV la Bucureşti.
Din 2009 este iniţiatorul şi animatorul proiectului 2112 care comemorează la sfârşitul fiecărui an memoria martirilor Baricadei de la Intercontinental, unde în 21 decembrie 1989 şi-au pierdut viaţa 49 de români.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult