Acasa Cultura-ReligieCultura Pianista franceză Brigitte Engerer a murit la 59 de ani

Pianista franceză Brigitte Engerer a murit la 59 de ani

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Agentul artistei a anunţat că celebra pianistă franceză care a fost formată de şcoala rusă a murit sâmbătă, 23 iunie, la Paris.

Pianista Brigitte Engerer a decedat la 59 de ani (foto: lexpress.fr)

Ultimul concert al artistei, care s-a născut pe 27 octombrie 1952, la Tunis, a avut loc în urmă cu 12 zile, la ”Théâtre des Champs-Elysées” din Paris. La evenimentul din Paris, care a avut loc la 50 de ani de la primul ei concert în această sală, concertul pentru pian de Schumann interpretat cu Orchestra de Cameră din Paris, va rămâne şi ultima operă muzicală căreia mainile pianistei Brigitte Engerer i-a dat viaţă.

Pianista a plecat de la Paris pentru a studia în fosta URSS, la invitaţia Conservatorului din Moscova. „O parte din ea a devenit rusă pentru totdeauna”, a declarat agentul său în comunicat. Brigitte Engerer a cunoscut o carieră fără frontiere, concertând alături de cele mai mari nume la Berlin, Paris, New York, biroul Concerts de Valmalete precizând că viaţa sa este ”o căutare neobosită a adevărului muzical la care a contribuit prin desăvârşirea talentului său”

Brigitte Engerer s-a numărat printre soliştii care au concertat în deschiderea Festivalului “George Enescu”, din România, în 2005. De asemenea, ea a fost invitata Institutului Francez din Bucureşti, în 2011, la marcarea bicentenarului împlinit de la naşterea marelui compozitor Franz Liszt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult