Acasa Cultura-ReligieCultura Ponta vrea manuale digitale. Când ajung la elevi

Ponta vrea manuale digitale. Când ajung la elevi

scris de C.S.
8 afisari

Victor Ponta susține ideea manualelor digitale. ”Nu mai există niciun elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer”, e convins premierul. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, promite, la rândul său, că manualele digitale „vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora”.

Ponta vrea manuale digitale.

Ponta vrea manuale digitale.

„Nu ar fi trebuit ca astăzi (luni – n.r.) să nu avem manuale. Mi-aş fi dorit ca startul manualelor digitate să fie pe 15 septembrie, şi nu pe 25 septembrie sau când o fi. Am discutat cu inspectorii generali şcolari, la videoconferinţă, ca profesorii să nu se transforme în agenţi comerciali pentru edituri. Manunalele digitale vor veni, cu toată efervescenţa şi încăpăţânarea unora”, a spus ministrul Educaţiei.

Victor Ponta a adresat un apel către profesori, părinţi şi elevi de a înţelege că în 2014 trebuie să se treacă, chiar şi mai târziu, ”la ceea ce înseamnă educaţia viitorului”.

”De mai mult de zece ani nu s-au făcut manuale noi, nu s-au făcut programe noi. Profesorii, părinţii ne spuneau, pe bună dreptate, că lumea se schimbă, sistemul de educaţie se schimbă şi cineva trebuie să aibă curajul să vină cu manualele, să vină cu programa la anul 2014, 2015, 2016”, a spus Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult