Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile BAFTA: “12 Years a Slave”, cel mai bun film

Premiile BAFTA: “12 Years a Slave”, cel mai bun film

scris de A.A.
1 afisari

Drama „12 Years a Slave” a fost încoronată cel mai bun film duminică la Londra, la ceremonia de decernare a Premiilor BAFTA ale Academiei Britanice de Film.

Premiul BAFTA pentru "12 Years a Slave"

Foto: Carl Court/AFP

Reprezentarea brutală a sclaviei americane înaintea Războiului Civil de către regizorul britanic Steve McQueen se bazează pe povestea adevărată a vieţii lui Solomon Northup, un om liber din statul New York, păcălit şi vândut în sclavie în 1841 pe plantaţiile din Louisiana, notează agenţia Reuters, preluată de agerpres.ro.  „Există 21 de milioane de oameni în sclavie în timp ce noi ne aflăm aici. Sper că după 150 de ani, ambivalenţa noastră nu va permite unui alt regizor să facă acest film”, a declarat McQueen, 44 de ani, la ceremonia de premiere de la Royal Opera House.

„12 Years a Slave” s-a impus în faţa thrillerului intergalactic „Gravity” al lui Alfonso Cuaron, filmelor „American Bluff” al lui David O. Russell, „Captain Phillips” al lui Paul Greengrass şi „Philomena” regizat de Stephen Frears.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult