Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile BAFTA: Pelicula SF ‘Gravity’ a primit 11 nominalizări

Premiile BAFTA: Pelicula SF ‘Gravity’ a primit 11 nominalizări

scris de C.S.
10 afisari

Academia Britanică de Film a publicat lista peliculelor nominalizate la ediția din acest an a premiilor BAFTA. Marele favorit este filmul SF Gravity, care a primit 11 nominalizări.

Pelicula SF Gravity conduce în topul nominalizărilor la premiile BAFTA.

Pelicula ‘Gravity‘, în care joacă laureații Oscar Sandra Bullock și George Clooney, concurează la categoriile cel mai bun film, cea mai bună actriță, cel mai bun regizor pentru Alfonso Cuaron și efecte vizuale și sonore.

Filmul despre sclavie al regizorului britanic Steve McQueen, ‘12 Years a Slave‘, a cărui acțiune se derulează înainte de izbucnirea Războiului Civil din America, a intrat, de asemenea, în lupta pentru titlul de cel mai bun film, alături de peliculele „American Hustle„, „Captain Phillips” și „Philomena„.

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizați Chiwetel Ejiofor pentru rolul principal din „12 Years a Slave”, Christian Bale pentru „American Hustle”, Bruce Dern pentru „Nebraska”, Leonardo DiCaprio pentru „The Wolf of Wall Street” și Tom Hanks pentru „Captain Phillips”.

Alături de Sandra Bullock la categoria rezervată celor mai bune actrițe mai concurează Amy Adams pentru rolul din „American Hustle”, Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”, Emma Thompson pentru „Saving Mr. Banks” și Judi Dench pentru „Philomena”.

Gala premiilor BAFTA, acordate de Academia Britanică de Film, va avea loc la Londra, pe data de 16 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult