Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile criticilor de film: Mălaimare Jr cel mai bun regizor de imagine

Premiile criticilor de film: Mălaimare Jr cel mai bun regizor de imagine

scris de M.I.
0 afisari

National Society of Film Critics din SUA a desemnat lungmetrajul ‘Amour’, al austriacului Michael Haneke, cel mai bun film al anului 2012, iar pe cineastul român Mihai Mălaimare Jr., cel mai bun regizor de imagine pentru filmul ‘The Master’, cu prilejul galei care a avut loc sâmbătă, informează agenţia americană Associated Press.

Prestigiosul grup format de 60 critici de film din întreaga ţară se reuneşte în fiecare an la Lincoln Center din New York pentru a-şi desemna favoriţii. Distincţiile pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă le-au revenit lui Daniel Day Lewis („Lincoln”), respectiv lui Emmanuelle Riva („Amour”). Filmul „Amour” vorbit în limba franceză prezintă deteriorarea lentă a vieţii unei femei, rol interpretat de Riva, şi a fost aplaudat pentru modul crud de prezentare a vârstnicilor la apusul vieţii lor.

Cineastul român Mihai Mălaimaire Jr. a fost distins cu premiul la categoria cea mai bună imagine pentru filmul ‘The Master.’ The National Society of Film Critics a fost înfiinţată în 1966 şi militează pentru promovarea şi prezervarea patrimoniului lor istoric al unor filme importante. Societatea criticilor de film americani decernează anual un premiu care pentru 2012 i-a fost dedicat lui Andrew Sarris, critic de film la publicaţia Village Voice şi unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei care a murit anul trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult