Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Festivalului “Anonimul”

Premiile Festivalului “Anonimul”

scris de M.I.
1 afisari

Gala de închidere a celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent “Anonimul” a avut loc sâmbătă seara.

La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj animaţie – TARAZOO/ SCALE, în regia lui Ramin Rahbar. Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj ficţiune – TUNS, RAS ŞI FREZAT, în regia lui Bogdan Mureşanu, decernat în prezenţa regizorului. Premiul Ovidiu Bose Paştină, oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul VACA FINLANDEZĂ, în regia lui Gheorghe Preda, decernat în prezenţa regizorului. A fost acordat în plus un Premiu Special regizorului Daniel Sandu, pentru filmul VOCEA A DOUA.

La secţiunea competiţională de lungmetraj, Trofeul “Anonimul” 2013 s-a acordat peliculei MAIORUL/ THE MAJOR, în regia lui Yuri Bykov, decernat în prezenţa regizorului. „Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, a fost proiectat, sâmbătă, în premieră pentru România, la închiderea Festivalului “Anonimul”. Lungmetrajul va ajunge în cinematografe pe 11 octombrie. “Roxanne” a fost selectat în secţiunea competiţională „Cineasti del presente”, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, unde a avut premiera mondială pe 16 august.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian. Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent “Anonimul” s-a desfăşurat în perioada 9-18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult