Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit

Premiile Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a decernat sâmbătă câștigătorii, în cadrul galei festive de închidere de la Cinema Studio.

Premiile Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit (foto:aarc.ro)

Premiile Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit (foto:aarc.ro)

Câștigătorul marelui premiu al celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit este filmul „Sunny„, în regia Barbarei Ott. de la Filmakademie Baden Wurttemberg – Germania. Premiul special al juriului a fost acordat ex aequo filmelor „Then loss”, regia Dekel Nitzan de la Tel Aviv University, Israel, și „Balanca”, regia Rui Falcao — Escuola Superior Artistica Porto, Portugalia. Premiul de regie „Cristian Nemescu” a fost câștigat anul acesta de filmul „Checkpoint”, regia Adam Felix, de la VSMU, Slovacia, premiul președintelui UCIN a revenit filmului „Echilibru”, regia Alexandru Badea (UNATC), premiul rectorului UNATC a fost obținut de filmul „Ferestre”, regia Georgiana Moldoveanu (UNATC), iar premiul Criticii a mers anul acesta la filmul „Acordajul profesorului Octav”, regia Germain Kanda (UNATC), potrivit unui comunicat remis de Agerpres. Premiul de scenariu „Cătălin Cocriș” a fost câștigat de filmul „Imobil”, regia Katalin Besenyei, de la Universitatea Sapienția din Cluj, iar premiul „Paul Călinescu” pentru cel mai bun documentar a revenit filmului „Românești” în regia lui Artur Boruzs (UNATC).

Festivalul a fost organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN). CineMAiubit este cel mai important și cel mai vechi festival internațional de film studențesc din România, iar cele trei secțiuni principale au fost ficțiune, documentar și animație/experiment.

Juriul internațional al festivalului a reunit personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate — marele regizor și profesor chinez Xie Fei — câștigător al unui „Urs de Aur” și a două premii „Ursul de Argint” pentru lungmetraj la Berlin, producătorul și distribuitorul austriac Sasha Wieser, Geza Csakvari — critic de film și director artistic al festivalului internațional de film Jameson Cinefest din Miskolc, Ungaria, criticul de film Magda Mihăilescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, actorul Gabriel Spahiu și regizorul Andrei Teodorescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult