Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Globale pentru Excelență ale World Media Summit

Premiile Globale pentru Excelență ale World Media Summit

scris de D.P.
0 afisari

Câștigătorii Premiilor Globale pentru Excelență (Global Awards for Excellence) 2014 din cadrul World Media Summit (WMS) au fost anunțați luni, la Beijing, incluzând relatările despre situația din Myanmar și crimele în masă din SUA, informează agenția Xinhua.

Premiile Globale pentru Excelență ale World Media Summit

Premiile Globale pentru Excelență ale World Media Summit

„Crearea de premii acordă epocii semnificație”, a declarat Li Congjun, președinte executiv al WMS, președinte al comitetului de jurizare și președinte al agenției de știri Xinhua.

„Aceasta încurajează pe toți cei care lucrează în media să-și dezvolte abilitățile profesionale și să urmărească excelența, inspirând în același timp structurile media să lucreze cu epocile în spirit inovator și să fie active în ceea ce privește responsabilitățile sociale și bunăstarea publică”, a declarat Li.

Al Jazeera English” a primit premiul pentru echipe de știri din țările în curs de dezvoltare iar indianul Sainath Palagummi de la publicația „The Hindu” a câștigat premiul pentru profesioniști în știri din țările în curs de dezvoltare.
Premiul de inovare media a mers la „Behind the Bloodshed”, un raport de investigație al publicației „USA Today”, care a examinat datele de la FBI, precum și înregistrările poliției locale și rapoarte media pentru a înțelege asasinatele în masă din America.

Premiul pentru noutate media a fost acordat pentru „Myanmar Emerges” realizat de GlobalPost din SUA. Reportajul multimedia a prezentat Myanmar ca una dintre cele mai importante povești economice, politice și culturale ale anului 2013. GlobalPost și-a petrecut o mare parte din an realizând reportaje din interiorul țării, la mall-uri și în studiourile de înregistrare de la Yangon, precum și la minele de cupru de la Muntele Kyisintaung, scrie Xinhua.

Membrii juriului au fost trași la sorți dintre organizațiile membre ale prezidiului WMS, incluzând Associated Press, TASS, Kyodo News, Al Jazeera și Kasturi & Sons Limited. Ziariști veterani ai organizațiilor media internaționale, inclusiv Agence France-Presse, Polish Press Agency, Hearst Corporation și Paris Match, au fost, de asemenea, prezenți, remarcându-i în mod special pe David Schlesinger, fostul redactor-șef al Reuters News, și Jack Gao, fostul vice-președinte al News Corporation.

„Am fost încântat să văd că oamenii au luat premiile foarte în serios depunând o activitate excelentă și ne-au dat lucrări foarte bune pentru a alege”, a declarat Schlesinger, citat de Xinhua. Peste 450 de organizații de știri și mai mult de 500 de profesioniști din 138 de țări și regiuni au înscris pentru aceste premii peste 1.400 de înregistrări.

Global Awards for Excellence acordate de WMS sunt primele premii exhaustive pentru știri acoperind multiple formate media, incluzând presa tradițională, fotografia, video și media integrată. Premiile sunt destinate să confere autoritate, credibilitate și influență la nivel global. Acestea vizează agențiile de presă, ziarele, posturile de televiziune și site-uri de știri din întreaga lume, menționează Xinhua.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult