Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Gotham. Laureații galei cinematografiei independente

Premiile Gotham. Laureații galei cinematografiei independente

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Tot mai influentele premii Gotham ale cinematografiei independente au recompensat anul acesta filmul „Birdman”, al regizorului mexican Alejandro González Ińárritu.

Premiile Gotham. Laureații galei cinematografiei independente (foto:filmmakermagazine.com)

Premiile Gotham. Laureații galei cinematografiei independente (foto:filmmakermagazine.com)

Filmul a fost recompensat și cu titlul pentru pentru cel mai bun actor într-un rol principal, obținut de protagonistul său, Michael Keaton. „Birdman„, o comedie despre vanitățile care apar în lumea teatrului pe Broadway, îl plasează pe Ińárritu în cursa pentru Oscar, după ce filmul său a deschis Festivalul de Veneția și a fost îndelung aplaudat la Festivalul de la New York. Regizorul filmelor consacrate ‘Babel’ sau ‘Amores perros’ a schimbat radical registrul și a primit din nou critici excelente la această gală, desfășurată luni seara, la New York, și la care au participat vedete celebre precum Meryl Streep sau Uma Thurman.

Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal. Deși a câștigat un premiu la Cannes pentru rolul său din „A Map to the Stars”, al lui David Cronenberg, la premiile Gotham actrița a fost laureată pentru „Still Alice”, în care interpretează rolul unei femei bolnave de Alzheimer, pentru care ar putea câștiga în sfârșit Oscarul care i-a fost refuzat de patru ori. Premiul publicului a fost acordat filmului ‘Boyhood’, de Richard Linklater, care a primit și premiul pentru cel mai bun film din partea Cercului Criticilor din New York.

Premiile Gotham sunt celebre pentru capacitatea lor de a descoperi tinere talente, potrivit Agerpres. Revelația de anul acesta a fost regizoarea Ana Lily Amirpour, premiată pentru filmul său „A Girl Walks Home Alone at Night” și tânăra actriță Tessa Thompson, aplaudată pentru rolul său din ‘Dear White People’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult