Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Grammy 2024

Premiile Grammy 2024

scris de A.P.
277 Afisari

Superstarul pop Taylor Swift, interpreta R&B SZA şi cântăreaţa pop Miley Cyrus se numără printre artiştii recompensaţi la gala Grammy Awards 2024, organizată în noaptea de duminică spre luni la Los Angeles.

Taylor Swift este marea câștigătoare la ediția din acest an a premiilor Grammy, devenind prima interpretă care a câștigat de patru ori premiul pentru albumul anului.

Până acum, vedeta a fost la egalitate cu Stevie Wonder, Paul Simon și Frank Sinatra cu trei premii pentru cel mai bun album.

Ea a primit premiul de la Celine Dion, care și-a făcut o apariție neașteptată. 

Miley Cyrus și Billie Eilish au luat celelalte premii importante la ceremonia de duminică.

Taylor Swift, desemnată câştigătoare la categoria „cea mai bună interpretare vocală pop„, s-a folosit de acest moment pentru a anunţa în mod oficial că va lansa un nou album, „The Tortured Poets Department”, pe 19 aprilie.

„Vreau să vă mulţumesc vouă, fanilor, prin a vă spune un secret pe care l-am ţinut departe de voi în ultimii doi ani„, a declarat vedeta americană atunci când a dezvăluit vestea despre noul ei album.

SZA, care a câştigat premiul categoriei „cel mai bun cântec R&B” cu single-ul „Snooze„, a trebuit să revină în fugă din culise, unde se afla pentru a-şi schimba ţinuta vestimentară, dar a ajuns în cele din urmă pe scenă, unde trofeul i-a fost înmânat de cântăreaţa Lizzo.

iley Cyrus a câştigat primul ei premiu Grammy, după ce s-a impus la categoria „cea mai bună interpretare pop solo” cu single-ul „Flowers„. Premiul i-a fost înmânat de legendara Mariah Carey.

Miley Cyrus a dezvăluit cu acea ocazie că a rămas blocată în trafic din cauza unei ploi torenţiale care a căzut în Los Angeles duminică seară şi că a fost pe punctul de a rata momentul în care numele ei a fost anunţat pe lista câştigătorilor.

„Puteam să ratez momentul acestui premiu, asta ar fi fost în regulă, dar nu puteam să o ratez pe Mariah Carey!”, a declarat Miley Cyrus pe scenă, potrivit Agerpres.

Trevor Noah, prezentatorul galei, a deschis ceremonia printr-o glumă, spunând că Gramy Awards este „singurul concert care începe la timp”.

În una dintre primele interpretări live ale galei, cântăreţul country Luke Combs a urcat pe scenă alături de Tracy Champan pentru a cânta în duet piesa „Fast Car”, un hit al artistei afro-americane din 1988, reorchestrat şi transformat de Luke Combs într-un cântec de mare succes anul trecut.

Trupa indie-rock Boygenius, alcătuită din Phoebe Bridgers, Lucy Dacus şi Julien Baker, a câştigat trei premii în prima parte a galei, impunându-se la categoriile „cea mai bună interpretare rock”, „cel mai bun cântec rock” şi „cel mai bun album alternative” cu materialul discografic „The Record”.

Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi de cei aproximativ 11.000 de membri cu drept de vot ai Academiei Naţionale de Arte şi Ştiinţe ale Înregistrărilor, o instituţie criticată în trecut pentru slaba reprezentare a artiştilor de culoare. În ultimii ani, instituţia americană a depus însă eforturi consistente pentru a-şi spori diversitatea în rândul membrilor săi.

Cea de-a 66-a ediţie a galei Grammy Awards, organizată de The Recording Academy, a avut loc la Crypto.com Arena din Los Angeles. Evenimentul, difuzat de postul CBS şi platforma de streaming Paramount+, a fost prezentat pentru al patrulea an consecutiv de actorul şi prezentatorul TV sud-african Trevor Noah.

GRAMMY 2024: Lista câştigătorilor

Prezentăm mai jos lista câştigătorilor desemnaţi în categoriile principale la cea de-a 66-a ediţie a galei de decernare a premiilor Grammy.

GENERAL:

– Albumul anului: „Midnights” – Taylor Swift

– Înregistrarea anului: „Flowers” – Miley Cyrus

– Cântecul anului: „What Was I Made For?” – Billie Eilish

– Cel mai bun artist debutant: Victoria Monet

POP:

– Cea mai bună interpretare pop duo/grup: „Ghost In The Machine” – SZA ft. Phoebe Bridgers

– Cel mai bun album pop vocal: „Midnights” – Taylor Swift

– Cea mai bună interpretare pop solo: „Flowers” – Miley Cyrus

DANCE/ELECTRONIC:

– Cea mai bună înregistrare dance: „Rumble” – Skrillex, Fred again & Flowdan

– Cel mai bun album Dance/Electronic: „Actual Life 3 (January 1 – September 9 2022)” – Fred again

ROCK:

– Cel mai bun cântec rock: „Not Strong Enough” – boygenius

– Cea mai bună interpretare rock: „Not Strong Enough” – boygenius

– Cea mai bună interpretare metal: „72 Seasons” – Metallica

– Cel mai bun album rock: „This Is Why” – Paramore

ALTERNATIV:

– Cea mai bună interpretare alternativ: „This Is Why” – Paramore

– Cel mai bun album alternativ: „The Record” – boygenius

R&B:

– Cea mai bună interpretare R&B tradiţională: „Good Morning” – PJ Morton ft. Susan Carol

– Cea mai bună interpretare R&B: „ICU” – Coco Jones

– Cel mai bun cântec R&B: „Snooze” – SZA

– Cel mai bun album R&B: „Jaguar II” – Victoria Monet

RAP:

– Cel mai bun album rap: „Michael” – Killer Mike

– Cea mai bună interpretare rap: „Scientists and Engineers” – Killer Mike ft. André 3000

– Cel mai bun cântec rap: „Scientists and Engineers” – Killer Mike ft. André 3000

– Cea mai bună interpretare de rap melodic: „All My Life” – Lil Durk ft. J. Cole

COUNTRY:

– Cea mai bună interpretare country solo: „White Horse” – Chris Stapleton

– Cea mai bună interpretare a unui duo/grup country: „I Remember Everything” – Zach Bryan ft. Kacey Musgraves

– Cel mai bun cântec country: „White Horse” – Chris Stapleton

– Cel mai bun album country: „Bell Bottom Country” – Lainey Wilson.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS