Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Oscar 2016. Lista completă a câştigătorilor

Premiile Oscar 2016. Lista completă a câştigătorilor

scris de A.B.
21 afisari

Academia Americană de Film a desemnat câștigătorii celei de-a 88-a ediții a premiilor Oscar, care s-a desfășurat la Dolby Theatre din Los Angeles. Cel mai bun film al anului a fost desemnat Spotlight. Cel mai bun actor în rol principal – Leonardo DiCaprio, iar Oscarul pentru cea mai bună actriță i-a revenit lui Brie Larson. Pelicula ”Son of Saul” (Ungaria), în care joacă și actorul român Levente Molnar, a primit premiul Oscar la categoria ”Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Brie Larson si Leonardo DiCaprio

Brie Larson si Leonardo DiCaprio

 Cel mai bun film al anului: Spotlight

Filmul, în regia lui Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.
Acest film a fost recompensat și cu Oscarul pentru scenariu original și a mai fost nominalizat la patru premii — cel mai bun actor în rol secundar pentru Mark Ruffalo, cea mai bună actriță în rol secundar pentru Rachel McAdams, regie pentru Tom McCarthy și respectiv pentru montaj.

Oscars: Michael Sugar, Steve Golin, Nicole Rocklin and Blye Pa…

Spotlight Movie lands the top honor of Best Picture! #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on 28 Februarie 2016

Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio („The Revenant”)
Producția „The Revenant”, cu Leonardo DiCaprio și Tom Hardy în roluri principale, spune povestea inspirată din fapte reale a unui colonist american pe nume Hugh Glass, aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX. Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu.

Alejandro Gonzales Inarritu a mai câștigat două premii Oscar la gala de anul trecut, pentru regie și scenariu original cu producția „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” și a fost nominalizat la categoria regie și cu producția „Babel” (2006).

Oscars: Leonardo DiCaprio Wins Best Actor for 'The Revenant'

It's official! Leo is taking home his first Oscar. Upon accepting, The Revenant Movie star said, "Let us not take this planet for granted. I do not take this night for granted." #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on 28 Februarie 2016

Cea mai bună melodie originală: Writing’s on the Wall („Spectre”)

 Cea mai bună coloană sonoră: „The Hateful Eight”
 Cel mai bun film într-o limbă străină: „Son of Saul”

În mijlocul dramei desfășurate în 1944 la Auschwitz, un prizonier, ce este obligat să incinereze cadavrele celor ca el, încearcă să salveze corpul unui băiat pentru a fi înmormântat cum se cuvine.

Oscars: Brie Larson Wins Best Actress for 'Room'

Best Actress winner Brie Larson thanked her 9-year-old co-star Jacob Tremblay, whom she called her "partner through this in every way possible." #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on 28 Februarie 2016

Filmul „Son of Saul” este regizat de László Nemes, care a semnat și scenariul alături de Clara Royer.

 Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: „Stutterer”

 Cel mai bun documentar de lungmetraj: „Amy”

Cel mai bun documentar de scurtmetraj: „A Girl in the River: The Price of Forgiveness”

Cel mai bun actor în rol secundar: Mark Rylance („Bridge of Spies”)
Regizorul Steven Spielberg prezintă în acest film un episod din Războiul Rece în care un avocat american, interpretat de Tom Hanks, este recrutat pentru a apăra în instanță un spion sovietic, interpretat de Mark Rylance și apoi ajută CIA să realizeze un schimb cu un pilot american capturat de sovietici.

Filmul este realizat după un scenariu de Matt Charman, Ethan Coen și Joel Coen.

Acesta este primul Oscar obținut de Rylance, care s-a aflat, de asemenea, la prima nominalizare.

Cel mai bun film de animație: „Inside Out”

Regizorii Pete Docter și Ronnie Del Carmen au realizat un film de animație despre emoțiile unei adolescente, Bucuria, Frica, Mânia, Dezgustul și Tristețea, care luptă împreună pentru a-i salva amintirile din copilărie.

Scenariul filmului de animație este semnat tot de Pete Docter și Ronnie Del Carmen, iar vocile personajelor sunt interpretate de Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black și Richard Kind.
Cel mai bun film de scurtmetraj de animație: „Bear Story”

 Cele mai bune efecte speciale: „Ex Machina”
Cel mai bun mixaj de sunet: „Mad Max: Fury Road”

Oscars: Alejandro G. Innaritu Wins Best Director for 'The Reve…

Watch Alejandro G. Iñárritu give a special shoutout to Leo upon accepting the Oscar for Best Directing! #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on 28 Februarie 2016

 Cel mai bun montaj de sunet: „Mad Max: Fury Road”
Cel mai bun montaj: „Mad Max: Fury Road”
 Cea mai bună imagine: „The Revenant”
Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură: „Mad Max: Fury Road”
 Cea mai bună regie artistică: „Mad Max: Fury Road”

Cele mai bune costume: „Mad Max: Fury Road”

Alicia Vikander este câștigătoarea premiului Oscar la categoria ”Cea mai bună actriță în rol secundar’‘ pentru interpretarea din ”The Danish Girl”.

Filmul prezintă o poveste de dragoste între două artiste daneze, Lili Elbe și Gerda Wegener. În regia lui Tom Hooper, filmul a fost realizat după un roman de David Ebershoff, iar scenariul adaptare este semnat de Lucinda Coxon.

Alături de Alicia Vikander în acest film poate fi urmărit și Eddie Redmayne.

Acesta este primul Oscar obținut de Alicia Vikander încă de la prima nominalizare.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu adaptat” a fost câștigat de Charles Randolph și Adam McKay pentru filmul „The Big Short”.

Filmul, în regia lui Adam McKay, vorbește despre patru actori importanți din lumea finanțelor care prevăd criza economică de la mijlocul anilor 2000 și se decid să atace băncile pentru lipsa lor de viziune și nu în ultimul rând pentru lăcomia bancherilor. Rolurile principale sunt interpretate de Christian Bale, Steve Carell și Ryan Gosling.

Ambii scenariști se află la primul lor premiu Oscar.

Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun scenariu original” a fost câștigat în acest an de Josh Singer și Tom McCarthy pentru filmul „Spotlight”.

Filmul, în regia lui Tom McCarthy și cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams în rolurile principale, spune povestea adevărată a jurnaliștilor de la publicația Boston Globe care au descoperit un uriaș scandal de abuzuri împotriva copiilor acoperit de Arhidioceza catolică locală, scandal ce a zguduit din temelii încrederea în Biserica Catolică.

Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare la Oscar pentru Tom McCarthy după cea primită pentru filmul „Up” (2009), în timp ce Josh Singer s-a aflat la prima nominalizare.

 

Gala laureaților celei de-a 88-a ediții a Premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film a fost inaugurată la Dolby Theater din Los Angeles de către actorul Chris Rock, gaza ceremoniei, și se desfășoară în condiții sporite de securitate întrucât printre invitații din acest an se numără și vicepreședintele SUA, Joe Biden.

Anterior, nominalizații la cele 24 de categorii de premii au defilat, rând pe rând, pe covorul roșu, care măsoară 152 de metri, fiind urmăriți cu interes de fotografi acreditați la acest mare eveniment cinematografic, precum și de aproximativ 740 de fani.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult