Acasa Cultura-ReligieCultura Premiile Pulitzer – editia 100

Premiile Pulitzer – editia 100

scris de D.P.
15 afisari

Premiile Pulitzer înregistrează luni cea de-a 100-a ediție, fiind considerate cele mai prestigioase distincții din domeniul jurnalismului american. În afară de distincțiile pentru jurnalism și fotografie, se acordă premii pentru ficțiune, istorie, dramă, muzică, în total 21 în fiecare an, transmite Reuters.

PulitzerCâștigătorii celor 21 de categorii au fost anunțate la New York’s Columbia University, care administrează premiile create prin testament de ziaristul Joseph Pulitzer.

În 2016, premiul Pulitzer pentru serviciul public i-a fost acordat Associated Press, pentru relatările despre abuzurile la locurile de muncă din industria peștelui, iar cel pentru reportaj breaking news, cotidianului Los Angeles Times pentru acoperirea masacrului de la San Bernardino.

Premiul pentru reportaj de investigație a fost împărțit de Tampa Bay Times și Sarasota Herald Tribune pentru relatările despre spitalele de boli mentale din Florida.

Agenția Reuters și New York Times au fost recompensate cu premiul pentru fotografie breaking news pentru imagini din criza migranților din Europa și Orientul Mijlociu.

New York Times a obținut în acest an premiul Pulitzer pentru reportaj internațional, cu relatarea despre violențele îndurate de femei în Afganistan, în timp de Washington Post a câștigat premiul pentru reportaj național.

Alissa J Rubin de la New York Times a primit premiul la categoria reportaj internațional pentru relatările despre felul inuman în care sunt tratate femeile în Afganistan.

Premiul pentru acoperire națională i-a revenit echipei de la Washington Post pentru stabilirea unei baze de date despre cât de des și de ce ucide poliția americană.

„Hamilton”, mare succes pe Broadway al lui Lin-Manuel Miranda, a primit premiul pentru dramă, iar „The Sympathizer” al lui Thanh Nguyen, a obținut premiul Pulitzer pentru ficțiune — povestea unui imigrant „cu două feluri de a gândi” și două țări, Vietnam și SUA. Premiul pentru istorie a fost decernat cărții „Custer’s Trials: A Life on the Frontier of a New America” a lui T.J. Stiles.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult