Acasa Cultura-ReligieCultura Premiul Nobel pentru Pace: Putin s-ar putea afla printre candidați

Premiul Nobel pentru Pace: Putin s-ar putea afla printre candidați

scris de Laurentiu Banches
220 Afisari

Mai multe personalități ruse, au anunțat marți, 1 octombrie, că l-au propus pe președintele Vladimir Putin la Premiul Nobel pentru Pace, pentru rolul său în criza siriană.

Premiul Nobel pentru Pace: Putin s-ar putea afla printre candidați

„Dacă nu s-ar fi stabilizat situația din Siria, ar fi izbucnit un al treilea război mondial. Iată ce ne-a permis Vladimir Putin să evităm”, a declarat într-o conferință de presă Beslan Kobahia, un responsabil al unei organizații ruse dedicate „uniunii spirituale și cooperării dintre popoarele lumii”, aflată la originea inițiativei. Iosif Kobzon, deputat și cântăreț celebru din epoca sovietică, a susținut inițiativa. „Sunt supărat că Barack Obama, care a inițiat și aprobat agresiuni precum cele comise în Irak și Afganistan, a primit acest premiu, iar Vladimir Putin al nostru, nu”, a declarat acesta, potrivit Agerpres.

„Președintele nostru, care a făcut totul pentru a opri războiul (…), merită acest premiu mai mult”, a apreciat cântărețul în vârstă de 76 de ani, supranumit uneori de media ‘Frank Sinatra rus‘. „Vladimir Putin este un om politic înțelept și echilibrat, ceea ce corespunde statutului de laureat al Premiului Nobel”, subliniază textul propunerii, trimis la Oslo la 16 septembrie, potrivit semnatarilor săi.

Nominalizările pentru această distincție sunt făcute, în general, în baza unor propuneri argumentate și detaliate, emise de membri ai Adunărilor naționale sau ai Congreselor legislative, însă și de cercuri de profesori universitari în domeniul geopoliticii, dreptului sau științelor politice, precum și de foști laureați ai premiului, precizează agenția de presă franceză.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace din 1990, fostul președinte sovietic Mihail Gorbaciov, foarte critic la adresa lui Vladimir Putin, nu s-a asociat acestei inițiative. Președintele american Barack Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2009, pentru că a „creat un nou climat în politica internațională”

4 comentarii

BULA 02-10-2013 - 10:33

Asa este. De de a primit mulatrul Premiul Nobel ? Ca e urat ca un broscoi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 10:45

Deaqa I O S I F ben KOBShon a propus la PRESEDENTIA NORWAY , sigur este deschis way UU pt. Premiu Noble ss oblige !

Se cunoaste ca pina acusica 156 de laureati au fost propusi si acceptati datorita OBARSIEI +CAPA citatilor , alesi !

De fawpt , era la rand UnUL din EST ….

pathfinder 02-10-2013 - 11:17

La cum functioneaza lucrurile la Mascva, Putin s-a propus singur.
Ar fi primul si ultimul tar din istorie care ar lua asa un premiu.

Bine, bine… am inteles cu Siria.
Da’ cum ramane cu Georgia?
Da’ cu Transnistria?
Si cu multe altele…?
Ha?

IngerAlbastru 02-10-2013 - 11:59

Putin n-are ce cauta pe acea lista!!! a omorit jurnalista tanara ca a criticat liberatatea ruseasca creat de el, nu merita nici-un premiu numai de la umflatul de Koreanul de nord!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS