Acasa Cultura-ReligieCultura Pro Istoria Fest: Surprizele celei de-a doua ediţii

Pro Istoria Fest: Surprizele celei de-a doua ediţii

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

La cea de-a doua ediţie a festivalului Pro Istoria, care va avea loc între 21 şi 22 iulie, şi-au anunţat prezenţa Sistem, Holograf, Vunk, Anna Lesko şi Elena Gheorghe.

Pro Istoria Fest 2012: Concerte Sistem, Vunk, Holograf la Cetatea Enisala (foto:xplorio.ro)

Festivalul din acest an va începe sâmbătă, 21 iulie, de la ora 9:30, cu o paradă medievală, care va pleca din Sarichioi şi va continua în Babadag, având ca punct final Cetatatea Enisala din judeţul Tulcea. Potrivit Agerpres, programul va cuprinde ateliere de spadă şi mişcare scenică, teatru şi dans, cioplit şi olărit, tir şi tras cu arcul, dar şi o şcoală de iconografie şi heraldică pentru copii, în timp ce adulţii se vor putea distra aruncând cuţite, folosind spada şi sabia, la un concurs de tras de frânghie, dar şi la trânte.

Sâmbătă, de la ora 15:00, startul concertului de la Enisala va fi dat de ansambluri tradiţionale specifice zonei, reprezentanţi ai opt minorităţi. De la ora 19,00 pe scenă vor urca nume mari ale muzicii româneşti – trupa de teatru Zurli, Corina, Foişorul de Folk, Anna Lesko şi Holograf.

Duminică, 22 iulie, de la ora 12,30, publicul este invitat la un spectacol de teatru de păpuşi, iar, de la ora 14,00, atelierele pentru copii şi adulţi continuă, alături de alte activităţi – face painting, baloane modelate şi animaţie pentru copii. Seria concertelor din ultima zi a festivalului va fi deschisă de artiştii locali şi va continua cu Vunk şi Elena Gheorghe. Capul de afiş al festivalului, trupa Sistem, va încheia cele două zile de Pro Istoria Fest, împreună cu un spectaculos foc de artificii.

Enisala, singura cetate medievală din Dobrogea, este situată într-un complex arheologic cu numeroase vestigii din epoca neolitică până în evul mediu. Fortificaţia de la Enisala a făcut parte din lanţul de colonii genoveze care îngloba oraşele de la Gurile Dunării, negustorii veniţi din peninsulă dispunând de mari sume de bani câştigate din comerţ şi erau deţinătorii monopolului navigaţiei pe Marea Neagră.

Pro Istoria Fest este organizat de Asociaţia Star Education, condusă de Zoli Toth. Festivalul a debutat în septembrie 2011 la Curtea Domnească de la Târgovişte. Au urmat apoi, în octombrie 2011, Cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari şi Cetatea Râşnov. Cele trei evenimente au adunat peste 40.000 de spectatori.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult