Acasa Cultura-ReligieCultura Probleme de sănătate pentru soprana Angela Gheorghiu

Probleme de sănătate pentru soprana Angela Gheorghiu

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Angela Gheorghiu a fost nevoită să îşi întrerupă un concert pe scena Operei din San Francisco, din motive de sănătate, ea fiind transportată la spital pentru investigaţii.

Probleme de sănătate pentru soprana Angela Gheorghiu

Pe pagina de Facebook a San Francisco Opera, a fost făcut un anunţ conform căruia Angelei Gheorghiu i s-a făcut rău brusc, vineri seară, în timpul reprezentaţiei cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini. Angela Gheorghiu a reuşit să finalizeze primul act din spectacolul „Tosca”, însă apoi a început să aibă stări de greaţă şi o gastroenterită a forţat-o să îşi anuleze restul reprezentaţiei. La recomandarea medicului Operei din San Francisco, soprana a fost transportată la un spital din apropierea instituţiei de spectacole pentru investigaţii suplimentare, care au dovedit că soprana era foarte deshidratată.

Soprana română a fost înlocuită în spectacolul de vineri seară de la Opera din San Francisco de soprana americană Melody Moore, care a fost nevoită să se costumeze rapid şi să intre pe scenă pentru continuarea reprezentaţiei „Tosca”. În mesajul instituţiei americane se precizează că „Doamna Gheorghiu a transmis scuzele sale profunde publicului Operei din San Francisco şi i-a rugat pe spectatori să o înţeleagă”.

Conform mediafax, în prezent, Angela Gheorghiu se simte bine, de altfel, artista română a revenit pe scena Operei din San Francisco duminică seară, într-o nouă reprezentaţie cu „Tosca”. Angela Gheorghiu a mai apărut pe scena Operei din San Francisco în „La Rondine” şi „La Bohème”, prestaţia sa fiind extrem de apreciată de public şi critica de specialitate. Recent, Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară concepută de directorul celebrei instituţii de spectacole.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un superstar al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. În luna octombrie, Angela Gheorghiu a fost decorată de Regele Mihai I al României cu Medalia „Nihil Sine Deo”, „pentru că reprezintă un simbol al valorilor culturale perene ale operei mondiale, al devenirii prin educaţie şi cultură şi al României peste hotare”, „pentru cariera sa bogată, pentru talentul său exemplar şi pentru măreţia reprezentaţiilor sale scenice”, „pentru bogăţia rolurilor interpretate”, dar şi „pentru că prin activitatea sa publică promovează profesionalismul şi demnitatea omului de cultură”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult