Acasa Cultura-ReligieCultura „Car cu boi” de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie

„Car cu boi” de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie

scris de Ziua Veche
2 afisari

.„Car cu boi”, de Nicolae Grigorescu, considerat cel mai valoros tablou din România în acest moment, se numără printre lucrările în valoare totală de circa un milion de euro care vor fi scoase la licitaţie de casa Artmark, pe 30 septembrie, la Opera Naţională Bucureşti, informează un comunicat.


Cele 127 de lucrări înscrise în licitaţia „Impresionism şi Postimpresionism românesc” vor putea fi admirate în perioada 25 – 30 septembrie în foaierul Operei Naţionale din Bucureşti, zilnic, între orele 11.00 – 21.00, transmite Mediafax. Lucrările vor fi scoase la vânzare pe 30 septembrie, în cadrul licitaţiei care va avea loc tot la Opera Română. În premieră pentru piaţa de artă din România, peste o sută de lucrări ale celor mai importanţi pictori români care au abordat genurile impresionism şi postimpresionism vor fi scoase la vânzare într-o licitaţie publică. Cele mai aşteptate tablouri sunt cele semnate de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Camil Ressu. Vedeta licitaţiei este lucrarea „Car cu boi”, a lui Grigorescu, o capodoperă a artistului român, estimată la peste 200.000 de euro. În acest moment, „Car cu boi” este cel mai valoros tablou din România şi ar putea deveni, odată cu licitaţia organizată de Artmark, şi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în ţară. De asemenea, lucrările „Băieţi scăldându-se”, semnată de Camil Ressu, şi „Trandafiri”, a lui Ştefan Luchian, fiecare dintre ele estimată la o sumă de circa 35.000 de euro, se numără printre cele mai aşteptate picturi la licitaţia din 30 septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult