Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE: „Gemenii lui Paunescu” trimisi la CNA de Ana Blandiana. Antena 1 si Antena 2 si-au luat amenda

UPDATE: „Gemenii lui Paunescu” trimisi la CNA de Ana Blandiana. Antena 1 si Antena 2 si-au luat amenda

scris de Ziua Veche
11 afisari

UPDATE, ora 17.30: Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antena 1 cu 15.000 de lei şi Antena 2 cu 10.000 de lei pentru emisiunea „Acces direct”, respectiv „Agentul VIP”, în care a fost încălcat dreptul la propria imagine al Anei Blandiana, discutându-se despre faptul că aceasta ar fi avut o relaţie cu Adrian Păunescu, din care s-ar fi născut gemeni informează Mediafax.


CNA a analizat, în şedinţa de marţi, sesizarea scriitoarei Ana Blandiana. La şedinţa CNA a participat şi Albert Pânzaru, reprezentantul posturilor Antena 1 şi Antena 2.

„Genul ăsta de informaţie este un eşec din punct de vedere profesionist. După ce v-a dat şi o dezminţire, este inadmisibil să faceţi o emisiune şi la Antena 2”, i-a spus Christian Mititelu, membru CNA, lui Albert Pânzaru.

Potrivit lui Gelu Trandafir, membru al CNA, în emisiunile respective a fost adusă „atingere gravă demnităţii unei persoane”. „Nu aţi venit cu argumente mai clare decât declaraţia Anei Blandiana”, a spus Trandafir.

„Este dincolo de orice fel de calificativ modul ăsta de a face anchete jurnalistice”, a spus, la rândul său, Dan Grigore. „Este un mod cât se poate de banal de a stoarce lămâia curiozităţii publice şi de a face rating şi bani”, a precizat Dan Grigore.

„Este un subiect fabricat (…) Mi se pare agravant că se face circul acesta în legătură cu o persoană decedată, care nu se mai poate apăra”, a spus Narcisa Iorga.

Discuţia dintre reprezentantul posturilor Antena 1 şi Antena 2 şi membrii CNA a degenerat şi Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului şi cel care a condus şedinţa, l-a poftit pe Albert Pânzaru afară din sala de şedinţă.

„Toate demersurile dumneavoastră (ale posturilor din trustul Intact, n.r,) din ultima vreme sunt pseudo. Faceţi pseudo-anchete jurnalistice, difuzaţi pseudo-informaţii. Noi ne facem datoria, discutăm civilizat şi la obiect”, a spus Dan Grigore.

–––––––––––––––––-

Scriitoarea Ana Blandiana a sesizat CNA cu privire la emisiunile „Acces direct” şi „Agentul VIP”, difuzate pe Antena 1, respectiv Antena 2 pe 9 noiembrie, în care i-a fost afectată reputaţia şi imaginea publică, spunându-se că ar fi avut o relaţie cu Adrian Păunescu, din care s-ar fi născut gemeni informează Mediafax.

Blandiana a trimis o sesizare preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, precizând că, pe 8 noiembrie, a fost căutată de Antena 1, „fiind invitată insistent să apară pe post pentru a vorbi despre Adrian Păunescu”. Totodată, ea a fost rugată să comenteze – confirmând sau infirmând – informaţia că este mama unor gemeni al căror tată este Adrian Păunescu, potrivit aceleiaşi sesizări.

„Nu mi-a venit să cred că a putut fi inventat ceva atât de aberant, am refuzat să mă las târâtă într-o poveste atât de murdară şi am acceptat doar să dau o declaraţie că totul este neadevărat. Seara, în cadrul emisiunii ‘Acces direct’ de pe Antena 1 a fost prezentată informaţia, însoţită de replica mea audio care o infirma, iar în studio se găsea C.V. Tudor, care infirma şi el ştirea, apărând moralitatea ‘fratelui Adrian’ şi care a folosit prilejul pentru a spune că am fost prieteni în tinereţe, ceea ce este o altă incredibilă invenţie”, afirmă Ana Blandiana, în sesizarea transmisă CNA.

„Credeam că astfel povestea s-a încheiat, când, trecând pe Antena 2, unde se desfăşura emisiunea ‘Agentul VIP’, am încremenit descoperind poza mea etalată pe tot ecranul şi acoperită cu litere de-o şchioapă despre existenţa gemenilor. Asta după ce pe Antena 1 fusese dată declaraţia mea care infirma totul. Mi s-a părut prea mult”, mai afirmă Blandiana.

Totodată, ea cere CNA sancţionarea posturilor Antena 1 şi Antena 2: „Am hotărât să vă scriu pentru a vă ruga să găsiţi modalitatea de a penaliza această invenţie cinică şi de prost gust, aflată cu totul în afara realităţii, care este de natură să-mi afecteze reputaţia şi imaginea publică şi care reprezintă o sfidare atât a deontologiei profesionale, cât şi a legislaţiei în vigoare”.

CNA va analiza în şedinţa de marţi sesizarea scriitoarei.

0 comentariu

MGN 12-06-2010 - 20:54

Intr-o tara cu adevarat libera, cand se „cere autorizatie pentru un mars” NU inseamna ca se cere VOIE de la slugi de catre stapani!
STAPANII (cetatenii ce organizeaza marsul in cazul de fata) aduc doar la cunostinta „slugilor” ca vor trece pe acolo, deci „slugile” trebuie sa ASIGURE ca traseul este liber si protejat!
Nu exista: „tu nu poti participa, numai tu poti participa, etc!”
Oprescu „este angajatul nostru”, NU stapanul!
Intr-o tara libera!

caramache 13-06-2010 - 01:19

..stie toata lumea ca nea Matache primarul Operescu macelaru’ a fost ( si poate mai este ) doftorul profesor felcer a lu’ Nelu Iliescu.
Tot asa cum toata lumea stie ca acelas doftor primar macelar a fost mare prim secretar jeneral al organizatiei pesediste suburbane ot Bukale si catindatu’ manciurian manicurt al aceluiasi stapin nea Nelu utemistu’.
Puteam sa ne asteptam la altceva de la o sluga supusa si odrasla securista ?
P.S. Este cumva buggermaistrul Operescu in stare sa divulge secretul si sa anunte poblicu cam cind va incepe constructia primei sosele bukaleze suspendate pe care vor sta la uscat gaurite sosete rupte agatate?

caramache 13-06-2010 - 01:25

Pai servitorul Operescu a asigurat ca traseul sa fie protejat. Ca nu l-a facut si liber, asta este o alta chestie. De unde stii ca Operescu nu este senil, uituc, cu memoria colapsata, sau, de ce nu, are Alzheimmer selectiv?

nik 13-06-2010 - 05:33

cred ca oprescu cu aastfel de decizii va pierde increderea multor care lau votat.cat despre traseu trebuia sa fie inclusa si jilava cu iliescu in interior ca altceva jegul asta politic care a crescut in psdeu numai corupti si hoti nu merita. sa piara specia aceasta de comunist

motrogan 13-06-2010 - 20:36

Nu mai insultati miscarea anicomunista din 1990 si renumele de Golani…Numiti-va Interlopi,Derbedei …e o mare chestie sa te bagi singur in seama o data la un an motivand ca protestezi impotriva cuiva sau la ceva.Derbedei,da ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult