Acasa Cultura-ReligieCultura „Masa Rotunda” a regelui Arthur nu era chiar o masa

„Masa Rotunda” a regelui Arthur nu era chiar o masa

scris de Ziua Veche
2 afisari

Asa sustine istoricul Chris Gidlow, care crede ca a descoperit faimoasa “masa” rotunda a legendarului rege si a cavalerilor sai: de fapt, structura circulara ar fi un stravechi amfiteatru roman din Anglia.


 

Specialistul considera ca interiorul circular al amfitetrului din orasul Chester, din vestul Angliei, ar fi fost locul de adunare a cavalerilor medievali.

Regele Arthur – un personaj legendar, despre care istoricii cred ca ar fi fost un conducator din secolul al V-lea sau al VI-lea – ar fi refacut si intarit zidurile inalte de peste 10 metri ale vechii constructii, obtinand astfel o impunatoare structura fortificata.

Aici, in centrul constuctiei rotunde, se asezau nobili de rangul cel mai inalt.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

0 comentariu

pompiliu bota 07-06-2010 - 19:44

Predoiu ăsta nu e om politic; l-a bătut măr(la voturi) infractorul Ghiveciu în Buzău! Avocat nu e; nimeni nu a auzit de vreun proces câştigat de el! Membru PDL nu e! Singura lui calitate? E ginerele gangsterului Călin Zamfirescu, devalizatorul Băncii Intern. a Religiilor şi colegul de grupă al celulalt gangster, Valeriu Stoica!

Laurentiu 08-06-2010 - 04:50

Nu credeam sa ajung a-i da dreptate unui infractor ordinar, precum acest Pompiliu Bota ! Si totusi, iata, are perfecta dreptate in ceea ce scrie despre musiu Predoiu !

justitiarul 08-06-2010 - 16:41

Asculta vierme de balegar,de ce e infractor Bota?! pentru ca e curajos si corect si lupta cu mafia avocaturii ilegale(Predoiu-Zamfirescu) din care,probabil,faci si tu parte?!Ne-ar trebui mai multi oameni ca Bota pentru a scapa tara de securisto-comunisti si mafioti ca tine!!!

pompiliu bota 08-06-2010 - 16:57

Dacă esti bărbat, spune care este infracţiunea ordinară de care mă fac vinovat. Ştiu că nu ai curaj să-ţi dai numele!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult