Acasa Cultura-ReligieCultura „Politistul” lui Porumboiu a arestat sase premii Gopo

„Politistul” lui Porumboiu a arestat sase premii Gopo

scris de Ziua Veche
3 afisari

Politist, Adjectiv a fost marele castigator al celei de-a patra editii a Premiilor Gopo, desfasurata ieri la Palatul Parlamentului. Filmul lui Corneliu Porumboiu a primit nu mai putin de sase distinctii, inclusiv cea pentru Cel mai bun film.


Povestea politistului cu probleme de constiinta datorate arestarii unui tanar pentru posesie de droguri a primit din partea juriului si premiul pentru Cea mai buna regie si Cel mai bun scenariu. Toate cele trei trofee au fost ridicate de Corneliu Porumboiu, care este producator, regizor si scenarist al filmului. In plus, Dragos Bucur, interpretul politistului Cristi, a primit premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal, iar Vlad Ivanov, care in film il interpreteaza pe superiorul lui Cristi, a primit statueta pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar. Al saselea premiu obtinut de Politist, Adjectiv este cel pentru Cea mai buna imagine, acordat lui Marius Panduru.

Cea mai buna actrita in rol principal a fost desemnata Hilda Peter, interpreta personajului Katalin Varga, din filmul cu acelasi nume. Pentru Cel mai bun rol secundar a fost premiata Luminita Gheorghiu, care a interpretat-o pe Ana in filmul lui Bobby Paunescu,Francesca. Un premiu special pentru Tanara Speranta a fost acordat Andreei Bosneag, care a debutat in film in rolul Delia Fratila din Cea mai fericita fata din lume, de Radu Jude.

Al doilea film ca numar de trofee – patru – este Concertul, de Radu Mihaileanu, film multi-premiat la Cesar-urile franceze de anul acesta. Povestea unui dirijor evreu proscris, Concertul a obtinut premiile pentru Cel mai bun montaj (Ludo Troch), Cea mai buna scenografie (Cristian Niculescu), Cel mai bun machiaj (Michelle Constanitinides, Dana Busoiu, Catherine Crassac, Adelina Popa) si, cum era de asteptat, pentru Cea mai buna muzica originala (Armand Amar).

Doua statuete a primit si filmul omnibus scris de Cristian Mungiu, Amintiri din Epoca de Aur. Pe langa Cel mai bun sunet (Dan Bunescu, Cristian Sirli), Amintirile au primit Premiul Publicului, pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office anul trecut.

Cele mai bune costume au fost cele din Calatoria lui Gruber, trofeul fiind adjudecat de Svetlana Mihailescu.

Lumea vazuta de Ion B., povestea unui om al strazii care a ajuns unul dintre cei mai apreciati artisti contemporani, a primit distinctia de Cel mai bun documentar, iar Povestea lui Oli, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, Cel mai bun scurt-metraj. Premiul pentru Cel mai bun film european distribuit in Romania anul trecut s-a dus in Italia, pentru productia Gomora.

In cadrul aceluiasi eveniment, au primit premii pentru intreaga activitate Dumitru Carabat, Draga Olteanu Matei si Gina Stoica, dar si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul.

0 comentariu

Liviu 01-06-2010 - 23:35

Ca AC/DC nu o sa mai vina niciodata in Romania este clar dar intrebarea este va mai veni vreodata pe aici vreo formatie serioasa ?!!!

Ce sobolani nemernici or fi aia de la nu stiu ce cacat de companie de cacat sa faca un asemenea abuz ?! Cu siguranta ca au actionat asa cum stiu ei sa actioneze pe plantatia unde au fost facuti vatafi … Va inchipuiti ce sobolani grasi si fara niciun neuron in cap pot sa faca un astfel de abuz ?!!! Eu i-as prezenta acum in mass-media atat pe ei cat si gaurile lor de sobolani impreuna cu sobolaneii din familiile lor ca sa stie toata lumea cine sunt si cat de urati suntem si de ce nu putem si noi sa fim oameni !!!

Problema este ca si daca legea este stramba – si sobolanii stiau foarte bine ca legea este stramba – nu ar fi trebuit sa faca asa ceva avand in vedere ca imaginea si asa daramata a tarii asteia va fi si mai mult umpluta cu noroi … Daca oamenii au folosit drumurile pe perioada cat au mers pe ele si pe perioada in care au stationat nu au luat vignetele acelea atunci dovedesc ca sunt inteligenti !!! Dar la noi inteligenta este o pasare rara si nu numai ca nu este apreciata dar este pedepsita asa cum au constata si cei din echipa AC/DC. Eu in locul lor as spune de acum inainte la toate concertele ca Romanica este o tara de cacat pe care ar fi bine sa o ocoleasca toata lumea daca nu vrea sa pateasca ca ei !!!

Pe la Nadlac pe acolo si peste tot pe granita dinspre Occident s-au incuibat niste sobolani care pur si simplu se imbogatesc de la o zi la alta si nimeni nu le face nimic. Nu le face nimic deoarece dau mai sus si ung toate „rotitele” … Cat timp treaba ramane in „familie” nu se intampla nimic numai ca prostia nu prea are „granite” !!!

Raman la opinia mea: cei care au luat spaga trebuie exemplar pedepsiti si facuti public atat ei cat si familiile lor !

Roger 02-06-2010 - 06:45

Si iata un exemplu recent cat de multa drepatate are domnul Batca in articolul sau cand spune ca nu trebuie avut mila cu societatea romana la ora actuala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult