Acasa Cultura-ReligieCultura “Zero” a caştigat Trofeul Anonimul 2010

“Zero” a caştigat Trofeul Anonimul 2010

scris de Ziua Veche
2 afisari

Filmul polonez „Zero”, de Pawel Borowski, a castigat trofeul Festivalului International de Film Independent Anonimul

, sambata seara, la gala de premiere care a avut loc la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. Filmul polonez „Zero”, de Pawel Borowski, prezinta mai multe povesti de viata care se intersecteaza. „Este incredibil”, a exclamat regizorul, prezent la ceremonie.

Anul trecut, trofeul Anonimul a revenit peliculei „Cealalta Irina”, de Andrei Gruzniczki.

Premiul „Ovidiu Bose Pastina” a revenit filmului „Tixeon”, de Felipe Bustos Sierra, in timp ce distinctia pentru cea mai buna animatie a fost acordata peliculei „Amazonia”, de Sam Chen.

La categoria scurtmetraj de fictiune, trofeul Anonimul a fost acordat filmului „I’ll Be Zorro Someday”, de Joel Olivier. Prezentatorul galei, Florin Piersic Jr. i-a dat trofeul directoarei festivalului, Miruna Berescu. Dupa ce i-a spus acesteia ca este blonda, pe scena a aparut selectionerul evenimentului, Ludmila Cvikova. „Din pacate, o alta blonda”, a comentat aceasta, amuzata.

De altfel, intreaga gala de premiere s-a aflat sub semnul amuzamentului. Piersic a spus ca, timp de o saptamana, cei prezenti la festival au fost locuitori ai satului din Delta Dunarii si i-a numit pe acestia „sfinti gheorghieni”. Dupa aceasta, actorul i-a indemnat pe cei doritori sa intre in industria filmului, ca actori, regizori sau producatori, sa scrie pe adresa lui de e-mail.

Ca si anul trecut, castigatorii au fost stabiliti in urma votului publicului. In total, au votat 349 de persoane, 101 voturi mergand spre pelicula poloneza „Zero”. Filmul romanesc din competitie, „Caravana cinematografica”, de Titus Muntean, s-a clasat pe locul al treilea in topul preferintelor publicului.

Marele premiu al Festivalului de Film Anonimul este in valoare de 3.000 de dolari. Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie, dar si distinctia „Ovidiu Bose Pastina” au o valoare de 1.000 de dolari fiecare.

Festivalul International de Film Independent Anonimul, care se desfasoara la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, a debutat pe 9 august si se incheie duminica.

0 comentariu

Tremuriciul 08-06-2010 - 17:37

A ordonat acest cutremur, javra dracului, ca sa distraga atentia romanului de la adevaratele probleme care-l „macina”. Huooooo!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult