Acasa Cultura-ReligieCultura Radu Beligan, o legendă în viață a teatrului românesc

Radu Beligan, o legendă în viață a teatrului românesc

scris de M.I.
26 afisari

Maestrul scenei românești, Radu Beligan, născut de ziua Sfântului Filimon, protectorul artiștilor, a fost  sărbătorit sâmbătă, de la ora 12,00, pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului prin inaugurarea unui binecunoscut simbol al teatrului, „Gongul Thaliei” – ce semnifică longevitatea și evoluția spirituală a slujitorilor scenei, marcând în acest fel 200 de ani de istorie a teatrului în București.

Radu Beligan, o legendă în viață a teatrului românesc

Radu Beligan, o legendă în viață a teatrului românesc

Seara, de la orele 19,00, Radu Beligan își va sărbători ziua de naștere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută „Lecția de violoncel” de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de actori ai Teatrului Național: Lamia Beligan, Marius Manole și Tania Popa/Rodica Ionescu.

Numele maestrului Radu Beligan se identifică, de peste 70 de ani, cu teatrul. O astfel de personalitate cum este Seniorul teatrului românesc reprezintă nu doar un monument de talent, ci și un artist unic – prin glasul său inconfundabil, prin dragostea și plăcerea cu care urcă pe scenă și cu care joacă, prin ”averea” de roluri în teatru și film pe care a adunat-o de-a lungul unei cariere impresionante.

S-a născut la 14 decembrie 1918 (ziua Sfântului Filimon — protectorul artiștilor), la Galbeni, în apropiere de orașul Roman, iar amintirile despre copilărie și despre mama sa sunt emoționante.

„Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl meu, un actor cu mai puțin noroc decât mine, și-a încheiat prematur viața teatrală în urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul. (…) Era casnică, ținea din toate punctele de vedere casa singură, până și hainele de pe noi erau croite și cusute de ea. În plus, știind foarte bine limba franceză ne-a învățat și pe noi. Eu am fost favorizat pentru că și-au dat seama că îmi place cartea. Părinții mei au investit tot ce puteau, ca să ajung undeva departe.(…) Sunt un băiat plecat de la țară. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!”, povestea Radu Beligan într-un interviu.

A studiat Dreptul și Filosofia, în perioada 1937-1938, folosind bursa oferită de facultate pentru a-și plăti taxele la Conservator, dar și Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică, unde a avut-o profesoară pe Lucia Sturdza Bulandra.

Debutul pe scenă a fost în spectacolul ”Crimă și pedeapsă”, după Dostoievski. În primii ani ai carierei de actor a jucat la Teatrul ”Regina Maria” (1937-1938), la ”Uranus” (1938-1939), la Teatrul din Sărindar, la Grădina ”C.A. Rosetti”, la Teatrul ”Tudor Mușatescu”, la Majestic, la Savoy, la Teatrul ”Comedia”, la Municipal. La sfârșitul anilor ’40, a existat chiar și Compania ”Radu Beligan”. La Teatrul Național din București a venit pentru prima dată în 1945.

Mai târziu, în 1961, a înființat Teatrul de Comedie, fiind directorul acestuia timp de opt ani, 1961 — 1969. La 5 ianuarie 1961 a fost prezentat publicului primul spectacol al acestui teatru — ”Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter, cu Radu Beligan în rolul principal. Pe această scenă, actorul a mai interpretat roluri în spectacolele ”Șeful sectorului suflete” de Alexandru Mirodan (1963), ”Rinocerii” de Eugene Ionesco (1964), ”Capul de rățoi” de George Ciprian (1966), ”Opinia Publică” de Aurel Baranga (1967), ”Ucigaș fără simbrie” de Eugene Ionesco (1968).

”Dacă Dumnezeu ți-a dat un dar ești obligat să răspunzi acestui dar. Este profund condamnabil să lași o vocație în paragină, să nu-i dai prilejul să se împlinească. Sau măcar să se verifice într-un fel. Sunt convins că în fața instanțelor artistice și ale conștiințelor ești condamnabil dacă deturnezi un talent din drumul lui sau dacă nu îi dai un prilej să se afirme într-un fel”, spunea maestrul.

Din 1969 până în 1990, Radu Beligan a fost directorul Teatrului Național București. De-a lungul carierei, a realizat peste 80 de roluri în teatru și 30 în filme. A avut o activitate bogată și la radio și la televiziune. Primul său rol în film a fost Rică Venturiano din ”O noapte furtunoasă”, în regia lui Jean Georgescu (1943), iar ultimul în ”După-amiaza unui torționar”, în regia lui Lucian Pintilie (2001).

”O viață trăită frumos este tot ce poate dori un om. O viață bine trăită. Eu am trăit pentru meseria mea și asta mi-a afectat de multe ori viața personală. Copiii mei ar putea să îmi reproșeze că, de multe ori, n-am fost alături de ei pentru că eram prea mult absorbit de munca aceasta. Am pus întotdeauna teatrul pe primul plan. Nu am fost cel mai bun soț și nici cel mai bun tată din lume. Totuși, cred că moștenirea spirituală pe care le-o las lor, și publicului, mă spală de aceste păcate”, spune Radu Beligan, într-un interviu, referindu-se la viața pe care a închinat-o artei.

Și-a intersectat drumul cu alte nume extraordinare ale scenei românești: Aura Buzescu, Nicolae Băltățeanu, Lucia Sturdza Bulandra, Toma Caragiu, Grigore Vasiliu-Birlic, George Vraca, Victor Ion Popa, Gheorghe Timică. A întruchipat roluri mari în unele dintre cele mai dificile partituri din dramaturgia română și universală, de la Romeo la Richard al III-lea sau Robespierre, în piese semnate de Ion Luca Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Mușatescu, Mircea Ștefănescu, Victor Ion Popa, Victor Eftimiu, Mihail Sebastian, Aurel Baranga, Alexandru Mirodan, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici, Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Jules Romain, Eugen Ionesco, Jean Anouilh, Friedrich Dürrenmatt, Edward Albee, Peter Shaffer, Patrick Süskind, Neil Simon, Umberto Eco.

Talentul regizoral al lui Radu Beligan a strălucit în ”Egoistul” de Jean Anouilh, ”De partea cui ești?” de Ronald Harwood, ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, ”Poveste din Irkutsk” de Aleksei Arbuzov, ”Sălbaticii” de Serghei Mihailovici Mihalkov, ”Doctor fără voie” de Moliere (co-regie cu Sică Alexandrescu), ”Străini în noapte” de Eric Assous.

Este autorul celebrelor eseuri ”Pretexte și subtexte” (1968), Luni, Marți, Miercuri…” (1978), ”Note de insomniac” (2001), dar și autor a nenumărate traduceri și adaptări din dramaturgia franceză, engleză și italiană.

Recunoașterea valorii artistului

Cartea sa de vizită este impresionantă la capitolul premii și distincții: Artist Emerit (1953), Artist al Poporului (1962), Ordinul Meritul Cultural clasa I (1967) , Premiul Academiei „Le Muse” din Florența (1980), Doctor Honoris Causa al Academiei de Arte „George Enescu” din Iași (1994), Premiul Galei UNITER — Trofeul Dionysos (1995-1996), Premiul Academiei Române (1997), Prix 14 Juillet al Ministerului de Externe al Franței (1998), Trofeul Eugene Ionesco (1999), Premiul Revistei ”Flacăra” (2000), Marele Premiu acordat de Guvernul României, în cadrul Premiilor Naționale de Teatru (2002), Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” (2003), Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur și colan, Ordinul Serviciul Credincios ”Mare Ofițer” (2004). La 5 aprilie 2002, președintele Franței, Jacques Chirac, a semnat Decretul prin care Radu Beligan era numit în grad de Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare franceze, fiind primul actor român căruia i s-a acordat această prestigioasă distincție.

56 comentarii

CONGO 14-12-2013 - 14:12

La Multi Ani Maestre!

Ereticul 14-12-2013 - 21:16

In primul rand urez si eu La Multi Ani! maestrului Beligan.
Acum, o corectura si o completare: Teatrul de Comedie a fost infiintat in toamna anului 1960 si nu in 1961. Tot despre Teatrul de Comedie, se poate spune ca este continuatorul Teatrului Alhambra (cei care isi tineau spectacolele in Gradina de Vara din Sarindar – actuala gradina / cinematograf Capitol, lasata in paragina; mai tarziu au avut reprezentatii in actuala locatie a teatrului de Comedie, respectiv str. Sf. Dumitru nr. 2 – 4). Merita mentionat si faptul ca tot cu teatrul Alhambra maestrul Beligan a avut o reprezentatie remarcabila la 1 martie 1944: rolul principal in „Steaua fara nume” a ovreiului Iosef Hechter (cunoscut publicului sub numele de scena Mihail Sebastian).

UnUL 14-12-2013 - 21:31

Ovrrei sau nu, e un mare scriitor.

Tache 14-12-2013 - 21:37

Nu are nimeni, nimic, impotriva evreilor normali si la locul lor, asa cum este si domnul Radu Beligan. Daca vei fi atent si iti vei pune capul la treaba, vei intelege despre ce este vorba in problema „evreilor”…..

Ereticul 14-12-2013 - 21:39

A fost (un mare scriitor), ca a murit. Si a fost si un simpatizant al dreptei romanesti, avandu-l ca indrumator pe Nae Ionescu.

ValVerde 14-12-2013 - 22:27

Le cam incurcati.
Cind Mihail Sebastian a inceput sa frecventeze Criterion, asta era o asociatie literara si culturala.
Mai tirziu, cind ideile lui Nae Ionescu au inceput sa o politizeze, evreul Sebastian a fost marginalizat si tratat de catre Ionescu si Eliade (pe care ii considera prieteni) in spiritul romanului verde de atunci: cu cea mai dejecta forma de tradare personala.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 22:35

Ca …rrumanu , nu-i
Nici UnUL !
Mincinosi , hotzi si Tal Harry!

urbos 14-12-2013 - 22:57

Aha, llindic, evreul a fost marginalizat, evreul ii ruga p-aia in genunchi sa fie cu ei, iar ei, nesimtitii ii dadeau cu picioru.
Mars ma la cotet ma.

Ereticul 15-12-2013 - 09:00

Nu cred ca le incurc. Nae Ionescu a fost mentorul lui Sebastian, iar Sebastian a avut multe articole pro dreapta. Este adevarat ca exista o disputa intreaga despre orientarile celui „renegat de evrei, pentru că doreşte armonizarea cu valorile româneşti, şi vânat de antisemiţi” disputa aparuta in zilele noastre in urma studiului Martei Petreu („Diavolul si ucenicul sau”), dar textele lui Sebastian exista si pot fi consultate.
In privinta „celei mai dejecte forme de tradare personala” va rog sa detaliati, pentru ca din punctul meu de vedere o racire a unei relatii de prietenie nu inseamna tradare.

ValVerde 15-12-2013 - 16:18

@Ereticul

1. Nae Ionescu i-a fost initiator in filozofie. Nu in mod explicit in Trairism, ceea ce ar fi un non-sens din punctul de vedere al lui Sebastian.
De fapt miselia lui Ionescu la scrierea prefatei la „Dupa doua mii de ani” scot in evidenta incopatibilitatea.

2. Poate dati exemple de article ale lui Sebastian care sa arabe ça imbratiseaza filozofia lui Ionescu…

3. Tradare abjecta e atunci cind infigi cutitul in spatele unuia a carui pietenie ai cultivat-o si intretinut-o, din cauze de conjuncturi politice.
Unde sunt principiile unor caractere de gunoi ca Ionescu sau Eliade?

Inteleg sa fii antisemit, inteleg sa ai o gena defecta si sa atribui tot raul universal unui popor, inteleg ca misticismul iti poate sugruma ratiunea, dar macar fii principial si consecvent in credinta ta.
Daca Ionescu, Eliade (si nu numai ei) il considerau aproape sub uman, de ce i-au cultivat prietenia ?
De ce se comportau cu el ca cu un egal ca apoi fara preaviz sa comita ceea ce poate fi asemuit cu un asasinat moral?
Asta nu e „racirea relatiilor’ asta e ticalosie.

CONGO 15-12-2013 - 16:24

Ionescu, Eliade au inceput sa suga
p u l a
la SS, si le-a scazut entropia!
s-au racit, adicatelea.

urbos 15-12-2013 - 16:27

Hahahaha, mintea de muyere a lui lindic, in toata splendoarea ei.

CONGO 15-12-2013 - 16:30

„hahaha” e argument sau asa faci cand te trece kkarea?

urbos 15-12-2013 - 16:32

Iesi in mortii ma-tii ma bolnavule.

digital 15-12-2013 - 16:45

ValVerde
15-12-2013 at 16:18

ce articole mă pork ordinar……
…………….Sebastian a început prin a fi, în anii 1927-33, antidemocrat, antieuropean, împotriva parlamentarismului, adept al dictaturii, susținător al Anschluss-ului, profascist și admirator declarat al lui Mussolini. Citatele – masive – din numeroase articole semnate de Sebastian în presa vremii par să confirme afirmațiile. Dacă nu e foarte explicit că atitudinea „antiliberală” a lui Sebastian privea sistemul democrației liberale ca atare sau doar partidele omonime ale vremii, ori că admirația pentru „primul” Mussolini, pe atunci personaj mai degrabă de stânga, ar putea fi considerată „fascistă” în sensul pe care-l cuprinde astăzi cuvântul, cartea Martei Petreu repune totuși în discuție, cu sobrietate, argumente și documentație densă, rolul și raportarea lui Mihail Sebastian la epocă, într-o perioadă din trecutul acestuia care rămăsese în general necunoscută.

lăsând la o parte făcăturile ulterioare privind reabilitarea lui de către gunoaiele evreiești ce au parvenit subit, în toate domeniile societății românești de după al doilea război mondial!!!

Ereticul 15-12-2013 - 17:21

1. Miselia lui Ionescu ??? Elevul a cerut o prefata, profesorul a scris-o. Incompatibili da, dar unul misel si altul victma nu. Din contra, elevul trebuia sa se simta magulit de onoarea pe care i-a acordat-o profesorul – o valoare autentica recunoscuta international si atunci, si in zilele noastre.

2. O sa caut pe internet articole si o sa dau copy – paste; n-am dispozitia necesara sa le dactilografiez eu din cartea Martei Petreu. Se face vorbire de respectivele articole si pe wikipedia, ma asteptam sa nu contestati acest aspect.

3. Nu se stie prea clar cine a cautat prietenia cui si mai apoi a intretinut-o. Logic este ca elevul sa caute prietenia unui profesor pe care il stimeaza si nu invers. Iar profesorul Nae Ionescu a fost consecvent ideilor lui de la un cap la altul, asa ca ovreiul a cautat (sau cel putin a acceptat) prietenia cuiva despre care stia de la inceput cum gandeste. Faptul ca ovreiului i s-a acordat onoarea de a fi primit si sustinut un anumit timp in anturajul profesorului ar trebui privit drept un favor care i s-a facut; in momentul in care idealurile, ideile si obiectivele n-au mai coincis, drumurile li s-au despartit. Nimic neobisnuit, insa tipic ovreiesc: daca ii faci unui ovrei de 9 ori bine, iar a zecea oara il ignori, este – in mentalitatea ji.doveasca – ca si cum i-ai fi facut de 10 ori rau.

urbos 15-12-2013 - 17:45

Pe necititul asta de lindic vreti sa-l convingeti? Nu se vede ca individul e de o incultura crasa, ca toate parerile lui sint formate dupa ureche? Asa face in toate domeniile, si in loc ca semidoctul sa taca, se baga in orice discutie. Parerile lui sint determinate de senzatiile din lindic.

CONGO 15-12-2013 - 17:51

„…. cind ideile lui Nae Ionescu au inceput sa o politizeze…:

adevarul istoric pur este ca ideile lor s-au PULITIZAT
la inceput, dar mai apoi s-au
I M P I Z D A R I T
de-a dreptul, fapt care a condus la zgarda de fier, care este o deviatie sexuala grava.
Dovada: CODREANU NECASATORIT moare ca porcu in plina padure facand laba cu pistolul la tampla, caci numai asa I se mai scula, sau daca vedea carne atarnata in carlige.
Puah!

UnUL 14-12-2013 - 22:42

Scriitorii nu mor niciodată, Ereticule, ei trăiesc prin operele lor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 23:08

AGRAMA’m ?!?

MIncinosu , mincinosilor!

UnUL 14-12-2013 - 23:49

!??!

CONGO 15-12-2013 - 16:35

aha, deci era kkarea!
ai dreaq libistii de legionary, toata ziua ii doare matz gros, dar e justificat, ca gandeste si inca si posteaza

ValVerde 15-12-2013 - 16:49

Ei vezi?
Cum te comporti cu cei care gindesc cu intestinul gros?
Esti rau sau rautacios ?

CONGO 15-12-2013 - 17:54

mai greseste omu, na, si tu acu!
😉

CONGO 15-12-2013 - 17:38

Ionescu era dovedit tampit, ce sa mai… pai nu avea o zgarda de fier, sau cam asa ceva?

digital 15-12-2013 - 17:45

păi și mătta purta inel pe esofag să nu-nghită atâtea, dar degeaba, ieșiși tu pe gaura dinspre coadă!
Păcat, mare păcat!

ValVerde 15-12-2013 - 17:51

Degetel, nu ai mai zis „hahaha”
Faci dizidenta limbricului?

digital 15-12-2013 - 17:53

ValVerde
15-12-2013 at 17:51

vezi că ai înghițit-o de tot pe-a congolezului și ai gura plină!

digital 15-12-2013 - 18:00

CONGO
15-12-2013 at 17:55
se pare că ți-ai greșit ținta, iar îmbrățișatul tău e vitta amerlocă!
hahaha!

UnUL 14-12-2013 - 21:34

Nu mi-a plăcut niciodată Radu Beligan, cu vocea lui cu un timbru inconfundabil (care mă cam zgârie pe urechi) și cu rolurile de comuniști din filmele „iepocii de aur”. Dar e, totuși, un mare actor. La mulți ani !

urbos 14-12-2013 - 21:52

Faci mutre gunoiule, tu fiu de catea si de turnator, tu? Iesi ma scursura!

UnUL 14-12-2013 - 21:55

Fiu de martir, cretinache; nu rahat și fiu de rahat ca tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2013 - 12:10

Daca intradevar a fost ” M A R T I R ” a r … d e c e d a , inca odata , vazand ca ”u r m a s u l ” direct se i n c h i n a si face a p o l o g i a unui comunist mincinos ,profitor , o canalie desavarsita !
R U S I N E acestui . . e p i g o n
.n e d e m n , urmas !

UnUL 16-12-2013 - 16:22

!!!

UnUL 14-12-2013 - 21:57

Și gusturile nu se discută, boulene, o știau și strămoșii noștri romanii : „DE GUSTIBUS ET COLORIBUS NON DISPUTANDUM” (Seneca).

Antibasistul 14-12-2013 - 22:10

un NUL basist, fara minte a toți basistii, DE CE ESTI ANTISEMIT? R. Beligan e EVREU!

Antibasistul 14-12-2013 - 22:15

A toți basistii= CA toți basistii

Ereticul 14-12-2013 - 22:17

Nu este. Cititi cu atentie articolul, inclusiv declaratia artistului despre originile proprii: „Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică (…)”

Antibasistul 14-12-2013 - 22:22

Daca ma-sa-i grecoaica, nu-i evreu, totusi nu mi-a placut de el niciciodata!

ValVerde 14-12-2013 - 22:30

Hahahah…bine ba gutuie, daca nu ti-a placut niciodata, trece-l la evrei, da-l in pla ta !!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 22:38

Da , ai gusturi CIU Habule ca UnUL mai Prost !

UnUL 14-12-2013 - 22:39

O fi, n-o fi, haba n-am, și mărturisesc că nici nu mă interesează.

Antibasistul 14-12-2013 - 22:52

Țigane Parpa…, Ma cac pe tine si pe țigani!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 23:06

Vezi ca te …. transfer la Grajduri Socola ,cu noi EXXorcizari la Pr. ARgatu la Boroaia Suceava !

Potzi sa-l iei si pe PRO papa Gandistul di py Somes!

Antibasistul 15-12-2013 - 00:37

Ramine cum zisei mai sus, ma cac pe bronzații tai!

CONGO 15-12-2013 - 00:46

@ Antibasistul

Vazi ca am bagat un articol contra lui Basescu, sa vad ce zici acu!

ValVerde 15-12-2013 - 01:27

Huhule sa nu-l crezi pe Congo ca e antibasist!
El lucreza acoperit, adica din umbra.

Il injura o data pe Basescu ca sa-ti adoarma vigilenta, dar prin spate e foarte basist.

Uite-te si tu la postarile lui in ansamblu:

Il injura pe Ponta ? Il injura !
Il injura pe Antonescu ? Ohoho cum il mai injura, ba citeodata il si ridiculizeaza.
Despre USL ce sa mai vorbesc ! Injura, face poezii si scuipa. Ba chiar iese in strada si mobilizeaza romanu sa iasa in strada, sa faca Craciunul protestind.

Cine se comporta asa ?
Cine are de castigat de pe urma actiunilor lui ?

Gindeste-te tu singur sau consulata-te cu limbricul furios si ai sa vezi ca in Cazul lui Congo faptele lui o dovedesc: este un basist fara minte si fara rusine, dar mai viclean ca altii. !

PS Am scris asta ca sa vezi ca eu nu sunt basist, faptele mele o dovedesc.

Antibasistul 15-12-2013 - 04:45

Si tu esri basist,ptiu!

Antibasistul 15-12-2013 - 04:46

esri=esti

CONGO 15-12-2013 - 16:29

@ Antibasistul

ValVerde asta m-a pus pe ganduri cu lista lui de pacate.
Daca sunt de fat basist, si nu stiam?
Ce sa ma fac acum?

ValVerde 15-12-2013 - 17:21

Scote lumea in strada sa ceara un amendament la Constitutie: termene nelimitate pentru presedinti (dar numai pentru candidatii care au fost marinari) 🙂

CONGO 15-12-2013 - 17:29

iata o idee foarte originala!
din pacate unii latifundiari prefere sa navigheze pe uscat de la o varsta…
si apoi, cum tot militianu-militaru iese mult mai devreme (de viata aspra) la pensia binemeritata, oare aceti ani de teroare nu-I fac cat dublu?
nmici daca l-ar ruga Antibasistul, si nu accepta Base sa mai fie presedinte, asa sa sti!

ValVerde 15-12-2013 - 17:49

De ce vorbesti in numele lui Huhu ?

Hai sa-l intrebam.

Huhule, daca noi te-am ruga frumos sa te prezinti la dl. Basescu sa-i soliciti sa mai candideze o data, ai face-o ?

Hai Huhule ca ne cunoastem de ani de zile.
E un mic favor, nu se stie cind ai sa ai si tu nevoie de un un sprijin prietenesc.

Daca nu vrei, intelegem, nu o sa-ti dam cu paru’ in cap, mai avem prieteni pe care ii putem ruga acelasi lucru…de exemplu Papanghel, sau boul salut, limbricul isteric….pe degetel nu-l lasa sa treaca de punctul de control, altfel am fi putut incerca si cu el…

CONGO 15-12-2013 - 18:06

Degeaba te strofoci Huhule, chiar daca prin absurd l-ai ruga, nu primeste, acu e lat in fundiar, si se retrage la tara, la umbra viei, liniste, pace, nepotei ce-i joaca imrejor, adica bucuriile batranetii.

Ba inca, e din Dobrogea, stie de duzi si de mânătărci si mere murate, cum sa lasi o partida de table la umbra dudului, si o farfurica de mânătărci murate, si sa faci politica in Bucuresti, nu se potriveste!

Nu-l ruga, ca te faci de rusine, pasteaza-ti crezul!

Sanatate si sa auzim de bine!

P.S. incep sa am o parere cum ca ValVerde nu este de fapt basist, ia sa-l slabim un pic cu injuraturile, sa vedem cum devine cazu, ok?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-12-2013 - 21:56

Othreapa dreaq are gusturi , de hotz, mincinosul mincinosilor!

UnUL 14-12-2013 - 21:59

?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult