Acasa Cultura-ReligieCultura Radu Muntean si Cristi Puiu in cursa “Un certain regard”

Radu Muntean si Cristi Puiu in cursa “Un certain regard”

scris de Ziua Veche
1 afisari

Pelicula “Marti, dupa Craciun” in regia lui Radu Muntean si filmul “Aurora”, in regia lui Cristi Puiu sunt prezente in competitie la Cannes 2010, la sectiunea “Un Certain Regard”.


Informatia a aparut pe site-ul oficial al festivalului francez. In urma cu patru ani, premiul sectiunii “Un Certain Regard” i-a revenit regizorului Cristi Puiu cu “Moartea domnului Lazarescu”. Gazda ceremoniilor de deschidere, de decernare a premiilor si de inchidere a Festivalului de Film de la Cannes va fi actrita Kristin Scott Thomas. Evenimentul, desfasurat in perioada 12-31 mai, va fi deschis de pelicula “Robin Hood”, regizata de Ridley Scott, cu Russell Crowe in rolul principal.

Boicotul marilor agentii

Anul acesta organizatorii Festivalului se confrunta cu un boicot din partea marilor agentii de presa ale lumii. Decizia organizatorilor de a impune unele restrictii privind momentele drumului vedetelor pe celebrul covor rosu si conferintele de presa ale participantilor la festival, adica exact evenimentele de interes maxim pentru mass-media a produs supararea marilor agentii de presa – France-Presse, Reuters, AP, Getty TV – care au anuntat unele actiuni de boicot. Restrictiile au fost impuse ca urmare a unui contract incheiat de organizatorii festivalului, canalul francez de televiziune Canal Plus si serviciul de tip “pay TV” Orange.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult