Acasa Cultura-ReligieCultura Răduleasca şi Diaconescu, urecheaţi de CNA

Răduleasca şi Diaconescu, urecheaţi de CNA

scris de A.B.
17 afisari

Prima emisiune, prima amendă. Realitatea TV a fost amendată cu 25.000 de lei pentru emisiunea „Alegerile Mihaelei”, difuzată duminică, în care au fost invitaţi doi competitori electorali, Sorin Oprescu şi Rareş Mănescu. Nici OTV nu a scăpat de ochii membrilor CNA. S-a ales cu încă o amendă pentru pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campania electorală. 

radulescu

foto: paginade media.ro

Realitatea TV a fost amendată cu 25.000 de lei pentru emisiunea „Alegerile Mihaelei”, difuzată la sfârşitul săptămânii trecute, în care au fost invitaţi doi competitori electorali, Sorin Oprescu şi Rareş Mănescu, dar şi oameni politici ca Elena Udrea şi Crin Antonescu. Potrivit CNA, legislaţia audiovizualului privind campania a fost încălcată şi în emisiunea „Politică şi delicateţuri”, cu Mircea Dinescu întrucât în respectiva emisiune a fost invitat şi Ludovic Orban, membru al PNL. Prezent la şedinţa CNA, Alin Petran, directorul de reţea al Realitatea TV, a spus că emisiunea „Alegerile Mihaelei” a fost pregătită cu mult timp înainte de debutul campaniei şi nu a putut fi modificată structura emisiunii după ce, joi, Consiliul a adoptat Instrucţiunea care interzice prezenţa oamenilor politici în weekend, în campanie.

„Promo-ul acestei emisiuni a fost difuzat cu mult timp înainte chiar şi de campania electorală. Aceşti invitaţi au fost stabiliţi cu mult timp înainte de apariţia Instrucţiunii. Eram puşi în situaţia de a nu mai putea modifica conţinutul emisiunii într-un timp atât de scurt”, a explicat Alin Petran. În replică, Christian Mititelu, membru al CNA, a spus că în emisiunea „Alegerile Mihaelei” a fost invitat şeful organizaţiei Bucureşti a PDL, care reprezenta un candidat, dar şi Sorin Oprescu, candidat la Primăria Capitalei. Pe de altă parte, Christian Mititelu a făcut referire la lipsa de echilibru arătată de moderatori în cazul discuţiilor. Deşi inţial membri CNA vroiau să taxeze postul Realitatea TV cu 60.000 de lei, aceştia au scăzut „preţul” la 25.000 de lei. Propunerea sa a întrunit numărul necesar de voturi şi a fost aplicată.

OTV, 25.000 de lei pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campania electorală

Nici OTV nu a scăpat de ochiul aprig al CNA. Postul a fost amendat cu 25.000 lei de CNA pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizuale în campanie, precum prezenţa steagului în emisiuni electorale, difuzarea unor sondaje fără a fi precizată metodologia, dar şi prezenţa lui Dan Diaconescu în calitate de reprezentat al propriului partid. Potrivit CNA, în weekend, la OTV a apărut atât Dan Diaconescu, în calitatea de reprezentant al unui partid politic şi al unor candidaţi, cât şi Sorin Ovidiu Bălan, candidat la Primăria Brăila. De asemenea, în emisiuni electorale de la OTV a apărut steagul României, dar şi sigla partidului Dan Diaconescu, fapt interzis de legislaţia audiovizualului. De asemenea, postul a difuzat un sondaj fără a prezenta metodologia de realizare a lui şi data la care a fost realizat.

1 comentariu

digital 23-05-2012 - 12:58

băi CNA-ule ,da khoorveeturile când dreq le interziceți?!
alea-s la,liber?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult