Acasa Cultura-ReligieCultura „Ramona” de Andrei Crețulescu – premiul ‘Canal +’, la Cannes

„Ramona” de Andrei Crețulescu – premiul ‘Canal +’, la Cannes

scris de C.P.
17 afisari

Scurtmetrajul „Ramona” de Andrei Crețulescu a primit premiul ”Canal +” al secțiunii Semaine de la Critique, la Cannes, informează reprezentanții filmului.

“Ramona”-de-Andrei-Cretulescu-in-competitia-Semaine-de-la-Critique-de-la-Cannes-2015Premiul ”Canal +” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel, scurtmetrajul românesc „Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune respectiv.

Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele „Bad Penny” (2013) și „Kowalski” (2014).

Din distribuție fac parte aceiași actori ca și în scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu. În prezent, Andrei Crețulescu este în postproducție cu scurtmetrajul „Șapte luni mai târziu” și în preproducție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”, pe care îl va filma în toamnă.

„Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Premiul ”Canal +” a fost acordat pentru prima dată în 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorați cu această distincție s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman și Gaelle Denis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult