Acasa Cultura-ReligieCultura Războiul Realitatea TV, Schwartzenberg – Elan, faza frecvenţa pe satelit

Războiul Realitatea TV, Schwartzenberg – Elan, faza frecvenţa pe satelit

scris de Bogdan Crețu Roman
5 afisari

Transmisia postului de ştiri Realitatea TV, din Casa Presei Libere, a fost preluată brusc, duminică seara, de echipa de jurnalişti controlată de omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care emite dintr-un alt sediu.

Realitatea TV s-a rupt in doua

Duminică, la ora 18.04, în timp ce Dana Războiu prezenta ştirile despre cutremur, avându-l ca invitat, prin telefon, pe seismologul Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului, pe aceeaşi frecvenţă a apărut prezentatoarea Diana Enache. Aceasta din urmă a prezentat o ştire tot despre cutremur, însă îl avea invitat prin telefon pe Gheorghe Mărmureanu, preşedinte onorific al Institutului de Fizică a Pământului. Cea de-a doua transmisie a fost făcută din noul sediu Willbrook, iar echipa redacţională, atrasă de Elan Schwartzenberg

Realitatea Media a informat CNA duminică seara, printr-o adresă, privind mutarea studiourilor Realitatea TV în clădirea Willbrook, a declarat pentru Mediafax Răsvan Popescu, preşedintele CNA, precizând însă că Realitatea trebuia să aibă acordul Consiliului înainte de a emite din noul sediu.

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a spus că Realitatea TV continuă să emită ca şi până în prezent, însă dintr-un nou sediu – cel de la Willbrook.

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca televiziunea să iasăcât mai curat din reorganizarea judiciară„, precizând că, cu mai puţin de 5 milioane de euro, societatea va reuşi să plăteasca toate datoriile pe care le are. Elan Schwartzenberg a spus că îşi doreşte ca, până la Crăciun, să pună la punct toate detaliile legate de reorganizarea judiciară a Realitatea Media.

Schwartzenberg a mai spus că mai are echipamente de recuperat din vechiul sediu al Realitatea TV, cel din Casa Presei, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, va avea alte echipamente în maximum două săptămâni.

Totodată, acesta a spus că îi va urmări în justiţie penal şi civil toată viaţa pe cei responsabili de situaţia în care se află Realitatea Media în acest moment.

În ceea ce-l priveşte pe Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a spus că ar dori ca acesta să îşi ceară scuze echipei de la Realitatea TV. El a amintit faptul că jurnaliştii au dorit să îl vadă pe el în ziua preluării Realitatea Media, dar Ghiţă „le-a pus pumnul în gură”.

Schwartzenberg a mai spus că ar dori ca Ghiţă sa-şi ceară scuze pentru că a intervenit în libertatea editorială. „Aş mai vrea să aibă curaj să spună în faţa presei că a venit la mine şi mi-a spus aproape plângând că nu mai face faţă„, fapt care a dus la reorganizarea judiciară. Proprietarul Realitatea Media a mai dat asigurări că este susţinut din punct de vedere financiar şi de un grup din Israel, care îi poate asigura fondurile necesare pentru ieşirea din rorganizarea judiciară.

„Cred că, cu mai puţin de 5 milioane de euro, vom plăti toate datoriile şi vom ieşi din reorganizarea judiciară”, a mai spus Schwartzenberg. Întrebat cine face parte în prezent din echipa Realitatea TV şi cine a rămas la postul RTV, coordonat de Sebastian Ghiţă, Elan Schwartzenberg a spus: „La Realitatea TV sunt toţi cei de care am nevoie, cei mai buni”. El a mai precizat că din actuala echipă de la Realitatea TV fac parte şi majoritatea vedetelor postului.

Echipa Realitatea TV este condusă de Sorin Enache, directorul general al postului, şi Sergiu Toader, care s-a întors în România pentru a coordona echipa care a rămas de partea lui Elan Schwartzenberg.

1 comentariu

Ciu Huhu 25-10-2011 - 04:55

Realitatea TV a devenit plictisitoare si a pierdut multa audienta de cind a fost condusa de licheaua S. Ghita!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult