Acasa Cultura-ReligieCultura RCS&RDS a înlocuit Discovery şi Animal Planet cu Digi Animal World şi BBC Entertainment

RCS&RDS a înlocuit Discovery şi Animal Planet cu Digi Animal World şi BBC Entertainment

scris de Z.V.
8 afisari

RCS&RDS a scos, joi, 29 noiembrie de pe reţelele sale de cablu toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

RCS&RDS a înlocuit Discovery şi Animal Planet cu Digi Animal World şi BBC Entertainment

RCS&RDS a transmis, joi seară, într-un e-mail adresat abonaţilor săi, că televiziunile „Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie”, acestea fiind scoase mai repde cu o zi, respectiv pe 29 noiembrie. În mesajul RCS & RDS pentru abonaţi aceşstia erau invitaţi să se bucure de noile canale Digi Animal World şi BBC Entertainment, care vor prezenta „Cele mai noi documentare şi emisiuni, de la cele mai mari case de producţie, cele mai interesante episoade te vor ţine cu sufletul la gură, alături de noi, începând cu luna decembrie”.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”. Astfel, RCS&RDS a scos din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până în prezent în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment. Printre posturile la care a renunţat RCS&RDS pe 29 noiembrie se mai numără TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery, care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii.

RCS&RDS a solicitat, miercuri, 28 noiembrie, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi. Reprezentanţii CNA au declarat joi, 29 noiembrie, pentru mediafax, că RCS&RDS invocă în adresa depusă la Consiliu, prin care solicită scoaterea canalelor Discovery de pe reţelele sale de cablu, expirarea contractului pe care operatorul de cablu îl are cu compania Discovery.

În solicitarea trimisă, RCS&RDS a cerut CNA aprobarea pentru introducerea în grilele sale a două canale BBC – BBC Entertainment şi BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013. CNA nu a luat însă în discuţie solicitările RCS&RDS şi prima şedinţă publică în care ar putea să analizeze adresa companiei de telecomunicaţii ar urma să aibă loc marţea viitoare.

Pe pagina de Facebooka  Discovery Channel aceştia au postat un mesaj joi, 29 noiembrie în jurul orei 20:30 în care anunţau că  „În acest moment, RCS&RDS a început să elimine canalele Discovery din grila sa de programe, ignorând protestele voastre şi încercările noastre de a ajunge la o înţelegere.” Discovery Channel a reamintit că cei care doresc să urmărească canalele au ocazia să o facă la alţi operatori de cablu printre care UPC, Romtelecom, Focus Sat sau AKTA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult