Acasa Cultura-ReligieCultura RCS&RDS a scos VH1 şi Film Café din grilǎ. Vezi ce posturi noi au adǎugat!

RCS&RDS a scos VH1 şi Film Café din grilǎ. Vezi ce posturi noi au adǎugat!

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

RCS&RDS a scos televiziunile VH1 şi Film Café şi a introdus Comedy Central Extra, History HD, Viasat Nature/ History HD, Eurosport HD şi Eurosport 2 HD.

RCS&RDS a scos VH1 şi Film Café din grilǎ. Vezi ce posturi noi au adǎugat! (foto:altiasi.ro)

Până la ora difuzării acestei ştiri, RCS&RDS nu a comunicat public faptul că va scoate din grilele sale televiziunea muzicală VH1 şi televiziunea de filme Film Café. RCS&RDS nu a comunicat public nici introducerea în grilă a televiziunilor History HD, Viasat Nature/ History HD şi Comedy Central Extra. Singurul anunţ public făcut de RCS&RDS a vizat Eurosport HD şi Eurosport 2 HD. În acest caz, RCS&RDS a anunţat marţi, în jurul orei 18.00, pe contul său oficial de Facebook: „începând din această seară, în pachetele de cablu digital vor fi disponibile canalele Eurosport (România) HD şi Eurosport 2 HD, iar în sistemul de satelit veţi putea recepţiona Eurosport (România)”.

Ȋn cazul VH1 – o televiziune deţinută de compania Viacom International Media Networks (VIMN) -, RCS&RDS a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la expirarea, pe 31 decembrie 2013, a contractului privind distribuţia VH1 în reţeaua RCS&RDS. De asemenea, RCS&RDS a informat CNA că cele două părţi poartă negocieri pentru prelungirea contractului, după cum a declarat marţi seară, potrivit mediafax, Laura Georgescu, preşedintele CNA. Deşi a scos VH1, RCS&RDS a introdus în grila de cablu marţi seară o altă televiziune din portofoliul Viacom International Media Networks, respectiv Comedy Central Extra. Comedy Central Extra difuzează seriale originale, animaţie şi stand-up comedy.

Pe de altă parte, Film Café – care a fost scoasă la rândul său marţi seară din grila RCS&RDS – este o televiziune aflată în portofoliul companiei Chello Central Europe. Film Café s-a lansat în România pe 1 decembrie 2012, înlocuind televiziunea Romantica. În schimb, televiziunea de documentare History HD – introdusă marţi seară în grila RCS – este deţinută de compania A+E Networks UK, un joint venture între A+E Networks şi BSkyB. Totodată, Viasat Nature/ History HD – o altă televiziune de documentare introdusă marţi seară în grila RCS&RDS – este deţinută de compania Viasat Broadcasting, care face parte din grupul internaţional Modern Times Group (MTG).

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România. În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.

1 comentariu

ionita 11-01-2014 - 09:15

TRebuiau sa introduca tot un canal de filme asa cum era Film Cafe.Ne dezamagiti cu o multitudine de canale de sport si televiziuni locale .Daca nu revizuiti grila ,va pierdeti clientii. Deja, UPC si chiar Dolce sunt mai tari .Chiar daca ati umplut toate catunele cu cablu 50% din programe suntnevizitate.Fiti mai concreti si mai la obiect. Voi face o campanie de parasire a serviciilor RCS

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult