Acasa Cultura-ReligieCultura Recomandari de weekend 19-21 noiembrie

Recomandari de weekend 19-21 noiembrie

scris de Ziua Veche
8 afisari

Nu stii ce să faci în acest weekend? Ziuaveche.ro îţi propune câteva evenimente, din Bucureşti, pentru sfârşitul acestei săptămâni.


FILM

Vineri

Charlie St. Cloud (Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Cotroceni)

3 zile de coşmar (Cinema City Sun Plaza, Movieplex, Cinema PRO, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City – Vip Cotroceni)

De neoprit (Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Movieplex, Cinema City – Vip Cotroceni, Hollywood Multiplex)

Trailer Charlie St. Cloud

{youtube}7Z6xaM8UX8U{/youtube}

Sâmbătă

Păcătoasa (Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema City Cotroceni)

Reţeaua de socializare (Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema)

Sorocul (Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, The Light Cinema)

Trailer Reţeaua de socializare

{youtube}lB95KLmpLR4{/youtube}

Duminică

Mănâncă, roagă-te, iubeşte (Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, The Light Cinema)

Medalia de onoare (Cinema City Cotroceni, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex)

Saw VII 3D (Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Movieplex, The Light Cinema)

Trailer Mănâncă, roagă-te, iubeşte

{youtube}mjay5vgIwt4{/youtube}

 

TEATRU

Vineri

19:00 Cu uşile închiseTeatrul Naţional „Marin Sorescu”-Sala 99

20:00 Dineu cu proştiTeatrul Naţional „I.L. Caragiale” – Sala Mare

21:00 Poveştiri despre nebunia noastră (c)Teatrul de Comedie – Sala Nouă

Sâmbătă

19: 00 CăsătoriaTeatrul Bulandra – Sala Izvor

19:30 De trei ori dragosteTeatrul Nottara – Sala George Constantin

20:30 BlifatTeatrul Odeon

Duminică

19:00 Scara pisiciiTeatrul Naţional „Marin Sorescu”-Sala 99

19:30 American Buffalo (c)Teatrul de Comedie – Sala Studio

20:00 Tragedia lui Carmen (tnb)Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” – Sala Mare

 

CONCERT/MUZICĂ

Vineri

21:00 Ada Milea (Clubul Ţăranului)

22:00 Anathema (The Silver Church)

23:00 Pagal, Mircea Ivan , Oliviu (Oxygen Club)

Sâmbătă

21:00 Kumm (Kulturhaus)

21:00 BMB – Tribute Bon Jovi (Hard Rock Cafe)

23:00 Luciano, Mirko Loko, Cesar Merveille (Sala Polivalentă)

Duminică

20:00 Iris (Sala Palatului)

21:00 Concert In Probe (ELEPHANT PUB & LIVE MUSIC)

OPERĂ

Vineri

18:30 I DUE FOSCARI (Opera Naţională)

Sâmbătă

18:30 La Boheme (Opera Naţională)

Duminică

20:00 La Tragedie de Carmen (Teatrul Naţional Bucureşti – Sala Mare)

0 comentariu

roadrunner 22-06-2010 - 05:30

{Quote name=”Dany Rom”]All European life died in Auschwitz

We destroyed the chosen people, truly chosen, because they produced great and wonderful people who changed the world.[/Quote]

What on earth does this guy mean/understand by „the chosen people”?

{Quote name=”Dany Rom”]The contribution of this people is felt in all areas of life: science, art, international trade, and above all, as the conscience of the world.[/Quote]

Can you please specify what contributions this guy refers to when he says:

a) science
b) art (!!!???)
c) international trade
d) conscience of the world (what the hell that is???)

Thank you very much! Please be prepared for debate. I’m not eugen.

roadrunner 22-06-2010 - 05:30

[Quote name=”Dany Rom”]All European life died in Auschwitz

We destroyed the chosen people, truly chosen, because they produced great and wonderful people who changed the world.[/Quote]

What on earth does this guy mean/understand by „the chosen people”?

[Quote name=”Dany Rom”]The contribution of this people is felt in all areas of life: science, art, international trade, and above all, as the conscience of the world.[/Quote]

Can you please specify what contributions this guy refers to when he says:

a) science
b) art (!!!???)
c) international trade
d) conscience of the world (what the hell that is???)

Thank you very much! Please be prepared for debate. I’m not eugen

eugenb 22-06-2010 - 05:41

Daca ati scrie (traduce) si in romaneste ar fi foarte bine. Asa se pierde din „frumusetea” textelor scrise in alta limba – pentru cei care nu cunosc limba respectiva, evident.

roadrunner 22-06-2010 - 05:48

[Quote name”eugenb”]Daca ati scrie (traduce) si in romaneste ar fi foarte bine. Asa se pierde din „frumusetea” textelor scrise in alta limba – pentru cei care nu cunosc limba respectiva, evident.[/Quote]

Postul meu se adreseaza cititorilor de limba engleza care pot sa inteleaga postarea lui Dany Rom.

Daca nu cunoasteti limba engleza stati deoparte.

In general, n-am nevoie de ajutoare. Tot ce vreau e sa discut ceva cu Dany Rom. N-am nevoie nici de dvs, nici de ereticul, nici de cine-o mai fi.

roadrunner 22-06-2010 - 06:14

Citesc articolul pe care l-ai copy/pasted si nu incetez sa ma minunez!

[Quote name=”Dany Rom”]We killed six million Jews[/Quote]

We who?

[Quote name=”Dany Rom”]we burned a culture[/Quote]

We who?

Where did you find this piece of bullshit?

eugenb 22-06-2010 - 06:19

Cred ca ar trebui sa le propunem administratorilor acest „site” sa faca si o versiune in limba engleza. Este pacat sa-i supuneti la chinuri pe romanii care nu vor sa discute in alta limba. Daca userul „Dany rom” a uitat ca politicos ar fi ca sa dea traducerea sau locul de unde a luat textul respectiv, tot asa, politicos ar fi ca si dumneavoastra sa evitati perpetuarea acestei greseli. Acest „site” are terminatia „.ro”, deci este un „site” care foloseste Limba Romana, daca avea terminatia „.en” sau „.us” va intelegeam dorinta de a conversa in Limba Engleza, dar asa … Altfel spus, un roman nu poate fi obligat sa citeasca pe acest „site” in alta limba decat in Limba Romana, chiar daca el cunoaste si alta limba (indiferent daca acea limba se numeste engleza, germana, franceza, rusa, etc., etc., etc.). Politetea ar trebui sa primeze !

roadrunner 22-06-2010 - 06:23

Te-am rugat cu frumosul sa te duci sa cinti la alta masa.

Inceteaza sa ma bizii aici ca un taune…

Victor Radulescu 22-06-2010 - 08:34

Se pare ca nenea Rodriguez n-a citit nici „Evreica din Toledo” si nici „El Cid Campeador” daca a putut scrie asemenea enormitati. Probabil ca „teribilul / tragicul adevar” descoperit brusc s-a consumat dupa ce a tras ceva prafuri pe nas …
In fond, de ce sa consideram ca a murit atunci doar Europa si nu intreaga omenire, ca asta e stilul de gandire al ovreilor – „cine ucide un ovrei ucide intreaga omenire” ?

Victor Radulescu 22-06-2010 - 08:55

Dar sunt de acord cu concluzia articolului, anume „What a terrible mistake was made by miserable Europe.”
Intradevar razboiul fratricid purtat de albi a fost o greseala, avand ca rezultat nenorocirea tuturor tarilor din estul Europei prin 50 de ani de comunism (inventie a „alesilor”), sfarsitul „Imperiului in care soarele nu apune niciodata” si invazia populatiei inferioare colonizate in tarile vestice. Daca englezii ar fi judecat corect lucrurile – ar fi inteles cine le sunt adevaratii dusmani – si s-ar fi aliat cu germanii in lupta impotriva comunismului, si daca Spania lui Franco n-ar fi fost neutra fata de efortul pe care il faceau aceiasi germani pentru binele intregii rase albe, Europa de astazi ar fi aratat cu totul altfel: n-ar mai fi existat comunism, crize financiare, drogati, homosexuali si multe alte spurcaciuni care astazi sunt la loc de cinste …

eugenb 22-06-2010 - 09:09

Domnului user „roadrunner” : Nu puteti sa discutati in alta parte ce va intereseaza si nu este referitor la tema noastra ? Este un Forum romanesc (in limba romana) totusi.
Topicul pe care va aflati se refera la altceva, (cititi-l din nou daca i-ati uitat tema) asa ca va rog sa reveniti la tema noastra. Daca totusi vreti sa discutati si altceva, nu am nimic impotriva, dar nu aici !

eugenb 22-06-2010 - 09:14

Userului care semneaza „Ereticul” :
Afirmati ca mai bine era ca sa se alieze nemtii cu englezii, ca sa-i poata invinge pe rusi. Se vede ca n-ati citit istoria care arata foarte bine ce doreau de fapt nemtii. Sunteti cumva … „arian” ? Daca da, atunci se explica dorinta dsumneavoastra. Si poate va reintoarceti la tema noastra !

Victor Radulescu 22-06-2010 - 09:38

Sunt roman si consider ca pentru Romania ar fi fost mult mai bine sa fi castigat nemtii razboiul, indiferent de ce credeti dvs. ca „ar fi dorit cu adevarat nemtii”. Armata germana a avut un comportament exemplar in toate tarile pe care le-a ocupat, ceea ce nu se poate spune despre armata rosie, impinsa pe la spate de comisarii politici de origine mozaica.
Acum „on topic”, asa cum ati cerut (desi presupun ca nu v-a investit nimeni arbitru al forumului, ca sa puteti spune altor forumisti ce sa discute sau in ce limba s-o faca): atat turcii cat si ovreii au avut cate ceva de pretins de la romani (unii biruri, altii despagubiri, adica in ultima instanta tot biruri), asa ca nu-mi sunt dragi nici unii, nici ceilalti. Singurii care sufera cu adevarat sunt amaratii aia de palestinieni, aflati in pragul disperarii – cine altcineva decat un om disperat (sau un grup, in cazul de fata), care nu mai are nimic de pierdut, ar recurge la gesturi extreme (sinucigase) in baza carora mai ia cu el si cativa adversari? Eu unul nu-i consider de condamnat, atat timp cat si vecinii lor ameninta intreaga lume cu expresii de genul „daca este amenintata existenta poporului evreu va luam pe toti cu noi, transformam toata lumea in cenusa”. Macar palestinienii ii vizeaza doar pe adversarii lor directi si nu amaninta cu un holocaust nuclear.

eugenb 22-06-2010 - 12:27

Eu va inteleg si respect parerea dumneavoastra ! Problema este ca mai sunt unii „useri” care vor sa-si impuna punctul lor de vedere cu orice pret. Acestia sunt de parere ca cel care nu-i da dreptate … automat le este dusman ! Si trec la injurii si alte balacarii pe Forumurile pe care au acces. Sa fie doar „tineretea” de vina … sau (si) „educatia” primita ? Revin totusi cu rugamintea sa discutam doar in ideea acestui articol, daca se (mai) poate. O ultima stire publicata de „realitatea.net” dar c cred ca a fost preluata si de alte „site” -uri : Israel a ridicat „blocada terestra” a Fasiei Gaza. Este adevarat ca este foarte putin … dar este totusi ceva (decat nimic). Este ca in timpul WW2 cand venea Crucea Rosie Internationala sa viziteze/ajute prizonierii/detinutii aflati in Lagarele nemtesti (sper ca ati vazut ca am spus „nemtesti” si nu „germane” – nu intreaga populatie germana era de vina pentru ce faceau „Sefii” ei). Evreii care suferisera detentia in Lagarele nemtesti practica ce au … invatat in timpul razboiului. Copiii lor (actuala generatie) pun in practica ce le-au povestit parintii sau bunicii ca au patit. Dupa cum se vede, eu au invatat … ce nu trebuie sa faca, decat ce ar trebui sa faca si de aceea s-a ajuns in aceasta situatie. La fel au inceput sa invete ce nu trebuie sa faca … copiii palestinieni ! Eu le tot atrag atentia evreilor care au intrat pe acest topic ca islamistii au inceput sa aplice ce invata de le evrei, dar cine sa inteleaga. Mai usor le vine sa te creada „dusman”, decat sa verifice daca ai sau nu dreptate ! O zi buna in continuare la toata lumea !

Dany Rom 22-06-2010 - 13:45

According to Jewish belief, Jews are the Chosen People because they were chosen to make the idea of one God known to the world. It all began with Abraham, whose relationship with God has traditionally been interpreted in two ways: either God chose Abraham to spread the concept of monotheism, or Abraham chose God from all the deities that were worshiped in his time. Either way, the idea of “chosenness” meant that Abraham and his descendants were responsible for sharing the word of God with others.

Though a nation with a massive standing army may have been the more logical choice to spread the word of God, the success of such a mighty people would have been attributed to their strength, not the power of God. Ultimately, the influence of this idea can be seen not only in the survival of the Jewish people to this day, but also in the theological views of Christianity and Islam, both of which were influenced by the Jewish belief in one God.

Dany Rom 22-06-2010 - 13:52

Jewish contribution to civilization:

http://www.jinfo.org/

1 11 12 13 14

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult