Acasa Cultura-ReligieCultura Record de candidați la Premiul Nobel pentru Pace

Record de candidați la Premiul Nobel pentru Pace

scris de S. P.
3 afisari

Un număr-record de 278 de candidați sunt în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace, ce va fi atribuit în octombrie, la Oslo, a anunțat marți Institutul Nobel.

Record de candidați în 2014

Record de candidați în 2014

‘Numărul de propuneri crește aproape în fiecare an, ceea ce dovedește un interes tot mai mare pentru premiu’, a declarat, pentru AFP, directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad.

Comitetul Nobel s-a întrunit marți pentru a examina candidaturile. Cu ocazia primei lor reuniuni, cei cinci membri ai Comitetului au posibilitatea de a propune candidați în plus față de propunerile venite din partea unor parlamentari și miniștri din toate țările, profesori universitari, foști laureați, membri ai unor organizații internaționale.

Lista candidaților este secretă, iar Geir Lundestad a menționat numai că 47 dintre cei 278 de candidați sunt organizații.

În 2013, premiul i-a revenit Organizației pentru interzicerea armelor chimice (OIAC), implicată în distrugerea arsenalului chimic sirian, scrie Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult