Acasa Cultura-ReligieCultura Roci de pe Marte, asemanatoare celor din Australia

Roci de pe Marte, asemanatoare celor din Australia

scris de Ziua Veche
1 afisari

Suprafata Planetei Marte ar putea contine fosile de organisme, ceea ce ar putea constitui o dovada a faptului ca pe Planeta Rosie a existat odata viata, transmite BBC, citat de Agerpres. La aceasta concluzie a ajuns un grup de experti americani din cadrul SETI (proiect dedicat cautarii inteligentei extraterestre), dupa ce a examinat fotografiile in infrarosu ale rocilor martiene capturate de sonda Mars Reconnaissance Orbiter, trimisa de NASA.


Descoperirea a fost facuta in zona Nili Fossae de pe Marte, o regiune plina de vai ce sugereaza ca aceasta parte a Planetei Rosii nu a fost in trecut atat de arida.

Cercetatorii au comparat rocile de pe Marte cu cele descoperite anterior in Australia. Mineralele din regiunea australiana Pilbara reprezinta una dintre cele mai vechi dovezi ale vietii pe Pamant. Oamenii de stiinta au concluzionat ca rocile de pe Marte sunt o „copie exacta” a celor australiene.

Ei mai cred ca procesele „hidrotermale” care au contribuit la pastrarea acestor ramasite ale vietii pe Pamant ar putea fi asemanatoare celor de pe Marte. Anterior, in 2008, savantii au descoperit pe aceasta planeta importante depozite de carbonati – substante in care se transforma multe organisme vii dupa moarte. Mineralul se formeaza in prezenta apei neutre sau alcaline, iar prezenta acestuia in pietre sugereaza ca apa de pe Marte nu era atat de acida si prin urmare, putea sa fie prielnica vietii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult