Acasa Cultura-ReligieCultura România-Israel, acord “ca-n filme”

România-Israel, acord “ca-n filme”

scris de L.M.
3 afisari

România-Israel, acord “ca-n filme”. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, şi ambasadorul statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer, vor semna, luni, un acord privind coproducţiile cinematografice între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel, care va consolida cadrul juridic de colaborare culturală între cele două ţări.

România-Israel, acord “ca-n filme”

România-Israel, acord “ca-n filme”

Potrivit unui comunicat de presă, acordul consolidează cadrul juridic de colaborare culturală între cele două ţări, reprezentat de Programul de colaborare culturală, educaţională şi ştiinţifică între Guvernul României şi Guvernul Statului Israel, creându-se astfel premisele specifice necesare cooperării în domeniul cinematografiei.

Semnarea acordului semnifică un pas important, îndeosebi în contextul legăturilor apropiate între producătorii de film din România şi Israel în ultimii 20 de ani şi a participării constante a producţiilor cinematografice din cele două ţări la festivalurile naţionale şi internaţionale de film.

Revitalizarea cinematografiei din România şi Israel din ultimii ani a primit recunoaştere internaţională prin intermediul nominalizărilor şi premiilor obţinute în festivalurile de film din întreaga lume.

Acordul îşi propune creşterea numărului coproducţiilor realizate de industriile cinematografice din România şi Israel, intensificarea schimburilor culturale bilaterale, contribuind astfel la consolidarea relaţiilor de prietenie între cele două popoare.

21 comentarii

UnUL 09-08-2013 - 23:18

Aștept răcnetele lui Urbos-Antibășistul-Salaud-Tache, etc,

Tache 10-08-2013 - 00:17

UnUlica, orice asemenea acord este rau pentru poporul roman, datorita relatiilor care exista intre poporul roman si cel evreiesc.

In decembrie 1989 au intrat in Romania 254 de teroristi din armata israeliana, asa-zisii teroristi arabi, care au fost reali, au fost filmati la plecare pe aeroportul Otopeni, si care au savarsit masacrul din Bucuresti. Au impuscat la romani ca la iepuri. De aceea a si fost nevoie, dupa 1990, ca Moses Rosen sa lanseze minciuna asa-zisului holocaust al romanilor impotriva evreilor, ca evreii sa se transforme din acuzati in acuzatori si sa se puna batista pe tambal, legat de cautarea teroristilor.

Dupa decembrie 1989, Israelul a obtinut statutul de putere coloniala in Romania, dar impreuna cu alte tari, asa ca a fost nevoie sa-si elimine concurenta. Si a eliminat-o diabolizand Romania si poporul roman, prin enormele mijloace mass-media mondiale, pe care le are l-a dispozitie. A izolat Romania si prin distrugerea relatiilor Romaniei cu Rusia si cu China. Poporul roman s-a trezit izolat si fara alternative.

Faptul ca in prezent Israelul este singura putere coloniala pe aceste meleaguri este un lucru binecunoscut. Ca sa-l citez pe presedintele Israelului, Israelul cumpara Romania, Polonia si Ungaria, la preturi de dumping as adauga eu ( de aceea e buna criza economica ).

Care ar putea fi scopul unui asemenea acord ”cultural”, altul decat indobitocirea poporului roman, atacul asupra valorile crestine, a valorilor nationale romanesti si a valorilor familiei ? Pentru a-si mentine statutul colonial in Romania, evreii trebuie sa-i mentina pe romani in stare de permanenta subdezvoltare, de permanenta criza si boala, ca romanii sa nu devina puternici.

tomi 10-08-2013 - 04:53

Blestemat fi TACHE, uscas-ar de vii ai tai toti din familie, si mortii tai sa-i scuipe pamintul. Ai bestie, arabii erau evrei criminal fascist ce esti. Cine ti-a zis asta, hitler?
Nu cumva erau oamenii din Fatah ai celui mai bun prieten al lui Ceausescu, imbecilul de Arafat?
Bagate-asi in pi7da matii mortaciune ciumata.
Ba loaza, tu vad ca nu vrei sa taci din gura, vezi ce bube purulente au sa-ti creasca pe limba, traznite-ar cerul sa te trasneasca vierme.

Tache 10-08-2013 - 05:51

“Organizatia pentru prevenirea asimilarii in Tara Sfanta (Lehava), un grup nationalist care lupta impotriva amestecului etnic, a pornit o campanie “de aparare a fiicelor lui Israel” prin care avertizeaza femeile de pe litoral sa nu se lase pacalite de “arabi care se dau drept evrei“, relateaza Ynetnews.com.
Potrivit organizatiei, multi barbati arabi se dau drept evrei si curteaza sau chiar hartuiesc femeile frumoase de pe plaja, astfel ca a decis instituirea unei “garzi de coasta” care sa lupte impotriva asa-zisului fenomen.
In ultimele saptamani, membrii Lehava au impartit zeci de fluturasi israelienelor de pe plajele din Bat Yam, Ashkelon, Ashdod, Caesarea si Eilat, cerandu-le sa-si pastreze identitatea etnica si sa nu raspunda avansurilor ne-evreilor.
Organizatia spune ca a decis sa actioneze dupa ce au primit plangeri din partea mai multor femei care au sustinut ca au fost hartuite pe plaja de barbati care nu erau evrei.
“Anul trecut am descoperit ca sunt multi ne-evrei care vin pe plajele noastre, dar nu pentru soare si mare”, a spus Benzi Gopstein, unul dintre liderii grupului Lehava.
“Din cauza multiplelor reclamatii, am decis sa promovam o campanie la inceputul sezonului estival din acest an, pentru a impiedica situatiile in care fetele descopera ca acel ‘Yossi’ cu care se intalnesc este de fapt ‘Yusuf’ si pentru a preveni hartuirea sexuala si amestecul etnic”, a spus el.
“Vonluntarii care impart fluturasii sunt toti laici, intrucat publicul religios viziteaza doar plajele segregate, unde nu exista problema araba“, a mentionat Gopstein, explicand ca apelul lor se adreseaza in special publicului laic, “pentru ca nu trebuie sa fii religios ca sa-ti doresti sa ramai evreu” si ca “este datoria poporului Israel de a ramane evreu“.
“Am inceput de asemenea sa distribuim mesajul nostru pe Facebook si pe Youtube, si speram ca fetele vor deschide ochii“, a mai spus Gopstein. sursa: hotnews.ro”

Mai bine te-ai duce pe plaja, sa vezi ce fac fiica-ta si nevasta-ta.

tomi 11-08-2013 - 11:28

Eu stiu ca vrei sa pari „luptator demn” al gruparii neofasciste de unde faci parte dar totusi revin cu intrebarea care se pare ca n-ai citit-o!
Tache, loaza ia spune-mi tu frumos unde ai tu dosar de membru activ?
Hai sa te ajut eu:
– Mișcarea Legionară ?
– Frontul national – Brațul De Fier ?
– Romaniacul.Atitudine Legionară ?
– Naționaliștii autonomi Hunedoara ?
– Rezistenta nationala- radio 88?

digital 11-08-2013 - 14:04

știm ce fac ele, deja, așa că ar fi interesant de văzut cum vine neamestecul raselor în multiculturalismul propovăduit de mozaism, și toate bla-bla-urile de pe-acolo…!!!!

UnUL 11-08-2013 - 08:31

Domnule Tomi, nu te enerva, atâta știu antisemiții viscerali: își recită ca niște papagali replicile luate din cine știe ce publicații legionaro-fascistoide, și acolo unde aceste replici sunt prea lungi ca să încapă în mintea lor scurtă, dau „copy-paste”.

tomi 11-08-2013 - 14:23

Uite ce idee am pentru tine Tache. Eu stiu ca ai mari deficiente financiare ca toti vagabonzii legionari de pe forum. Va cistigati cu greu citiva dolari de la arabi si partidele fasciste pentru postarile voastre antisemite. Uite, eu sint darnic cu tine, iti ofer 100 de dolari pentru o nimica toata. Ia tu autobuzul pina la Otopeni(Aeroportul Internaţional Henri Coandă)- platesc eu si autobuzul, intra pe aeroprt la decolari asa cam pe la orele 23, du-te spre poarta 6(terminal6) iar de la cam 100 de metri baga miinile in buzunare si incepi sa alergi spre poarta, iar de la cam 20 de metri, ca fi bine auzit striga poezia lui HUHU NEBUNU. allah ackbar, allah ackbar. Sa vezi ce vesel are sa fie, toti vor ride, te vor aplauda si vei primi bomboane.

ValVerde 10-08-2013 - 05:01

Brain Farts !!!
Brain Farts !!!

Masca pe figura !!!

tomi 10-08-2013 - 05:12

Tache, loaza ia spune-mi tu frumos unde ai tu dosar de membru activ?
Hai sa te ajut eu:
– Mișcarea Legionară ?
– Frontul national – Brațul De Fier ?
– Romaniacul.Atitudine Legionară ?
– Naționaliștii autonomi Hunedoara ?
– Rezistenta nationala- radio 88?

urbos 10-08-2013 - 00:36

Trebuia facut mai demult, cand s-a filmat Sobolanii Rosii.

urbos 10-08-2013 - 00:57

Am inteles insa ca sint deja cateva coproductii in pregatire „Calugarul si sobolanul”, o frumoasa si emotionanata poveste despre un calugar roman care imblanzeste un sobolan circumcis ce-i manca ciorapii si pe care il crestineaza. Apoi megaproductia „Alesii din canale”, unde Romania pune la dispozitie canalizarea din Bucuresti pentru starurile isreliene. Mega-productia cu tenta dadaista si tema biblica „Moise homosexual” in care toiagul folosit la penetrarea apelor si a gaoazei eroului biblic va fi o bata noduroasa, ciobaneasca, autentica.

zweistein 10-08-2013 - 01:07

Nicidecum, ci ii strange pe legionary si ii duce in Neghev sa numere nisipu iar la masa de seara le da filme cu Holocaustul in primii 10 ani, si apoi cu iesirea din Egipt alti 10, si tot asa.

urbos 10-08-2013 - 01:29

Cu legionari am auzit ca se face filmul de groaza „Fantoma legionarului”, in care este vorba despre un tanar roscat, coroiat, clapaug, bolnav psihic, ale carui cosmaruri devin realitate, terorizandu-si tot neamu.

zweistein 10-08-2013 - 03:48

Da de unde, asta e un vis legionar zbangiu, o sa trebuiasca sa inveti jurnalul Annei Frank pe de rost, o sa primesti apa numai daca zici ce e scris acolo pentru ziua de care te intreaba cel cu polonicul, pentru fiecare greseala un polonic mai putin.

O sa fie uscare totala, sau dezlegionare totala, una din doua, ca nu or sa te tina rinichii.

tomi 10-08-2013 - 05:23

Ba fula, urbos, se incepe filmarea pentru:
” Loaza din Pfutulestii de Vale”, unde un tinar impotent, zis urbos se antreneaza pe o turma de oi in deprinderea relatiilor secsuale. Poblema apare acolo ca punct culminat al filmului cind ciobanul vede ca i s-a dublat turma de oi, insa ciudatenia era ca jumatate erau cu un cap chel, par in nas, si toate erau zabaloase. In loc sa behaie nechezau!! Filmul este un mister al naturii oarbe ce creaza monstri.

urbos 10-08-2013 - 06:16

Adica urbos personaj principal, ciobanu, roman si el, in rol secundar si actori evrei in rol de monstri, ca sa nu mai fie nevoie de masti si machiaje. Daca-i va spune eroului deixen, se va potrivi cu realitatea, urbos e nume prea mare. Sepoate face insa un film cu un tanar urbos care descopera teoria relativitatii, pe care i-o fura un cimpanzeu electrocutat zis Einstein. Pana la final, adevarul iese la iveala si filmul se termina cand urbos, ii arunca maimutei Einstein o banana stricata printre gratii, devenita animal de companie.

Tache 10-08-2013 - 06:23

In decembrie 1989 au intrat in Romania 254 de teroristi din armata israeliana, asa-zisii teroristi arabi, care au fost reali, au fost filmati la plecare pe aeroportul Otopeni, si care au savarsit masacrul din Bucuresti. Au impuscat la romani ca la iepuri. De aceea a si fost nevoie, dupa 1990, ca Moses Rosen sa lanseze minciuna asa-zisului holocaust al romanilor impotriva evreilor, ca evreii sa se transforme din acuzati in acuzatori si sa se puna batista pe tambal, legat de cautarea teroristilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-08-2013 - 08:16

Adica, apare PRO’sTache cel cu 2 clase , mentinut de aceasta fituica imunda , sa verse toate aberatiile si tot jegul . Aste scolit la fel ca alte gunoaie si scursuri de catre bancrutorul fraudulos ioncoja.
Dar nu tine;
,,Cel dintîi este registrul subuman, prin care se urmareste declasarea celui incriminat prin raportarea sa la un statut diferit de cel omenesc. Acest registru se refera la structura de rebut si paria a celor vizati, dar exista cazuri cînd subumanizarea este realizata printr-un atac corporal în care subiectul acuzat este desconsiderat fizic si umilit. Termeni precum nimicuri, retar-dati, pleava, scursuri sînt completati, în cazul atacului corporal, de cuvinte precum handicapat, paralitic, pitic etc.

Cel de-al doilea registru este acela pe care l-as numi igie-nizant, întrucît calificativele detecteaza întotdeauna în cel criticat un venin, o cangrena, o infectie, o molima, care trebuie salubrizata, astfel încît societatea sa se însanatoseasca (macar teoretic). Prin acest al doilea registru avem acces, de fapt, la un nucleu tipic în mentalul colectiv general, acela al impurilor din cetatea antica, care erau alungati, de nu cumva chiar ucisi, astfel încît cetatea sa fie purificata, daca nu de bunavoie, atunci cu de-a sila. Impurii acestia erau însa, de obicei, niste tapi ispasitori. Asa-zisii drogati din Piata Universitatii, în timpul manifestatiei-maraton din 1990, au fost catalogati mai cu seama”

Gunoaiele plutesc la suprafata, …..

digital 11-08-2013 - 13:59

coproducția între aceste popoare, nu există!
fiecare cu aia a măssii!

Lupu Ardelean 11-08-2013 - 14:40

Urbos e pornit impotriva acordului ca vrea si el un job acolo.De ce sa nu spele picioarele actoriilor cand astia se intorc la hotel obositi dupa o zii de filmare?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult