Acasa Cultura-ReligieCultura Românii din dreapta Tisei s-au întâlnit la Bucureşti în cadrul Serii Maramureşenilor

Românii din dreapta Tisei s-au întâlnit la Bucureşti în cadrul Serii Maramureşenilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Clubul Maramureşenilor din Dreapta Tisei s-a reunit la Bucureşti, alături de prieteni veniţi din mai multe oraşe ale României, dar şi din Republica Moldova, sudul Basarabiei (Odessa) şi Bucovina de Nord (Cernăuţi), în cadrul celei de-a X-a ediţii a Serii Maramureşenilor, eveniment organizat în colaborare cu Institutul “Fraţii Golescu”, grupul de acţiune “Noii Golani” şi Asociaţia „21 decembrie 1989”, transmite RADOR.

 Încă de la intrarea în sediul Asociaţiei „21 decembrie 1989”, locul în care s-a desfăşurat evenimentul, oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, pălincă de prune si gogoşi, dar şi cu zâmbetele frumoaselor maramureşence de peste Tisa, actualmente stabilite în România sau studente la diverse facultăţi din ţară. Mai mult decât atât, pentru ca toată lumea să se simtă cu adevărat ca în Maramureş, gazdele evenimentului au decis să ofere fiecărui invitat câte o mică amintire: un clop specific zonei Maramureşului şi o brăţară lucrată manual.

“După pui de moroşan, să nu dai cu bolovan, că dacă li nimeri, vai de capu’ tău a hi” sunt versurile care au dat tonul petrecerii şi, totodată, cele mai reprezentative pentru românii din această zonă. Horile maramureşene, expoziţia de fotografii despre viaţa comunităţii româneşti de peste Tisa (Transcarpatia, Ucraina) şi voia bună a celor prezenţi au transformat vila de pe strada Batiştei într-un adevărat adăpost al oamenilor care ţin la cultură, tradiţiile şi graiul românilor.

Pentru al doilea an consecutiv, tonul marii veselii a fost dat şi de actorul şi cântăreţul băimărean Daniel FăT, un apropiat al maramureşenilor de peste Tisa şi caruia îi place să spună despre el că “nu cântă frumos, dar cântă tare”. Preşedintele Clubului Maramuresenilor din Dreapta Tisei, Vasile Cerbanic, le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa păstrării tradiţiilor, atât în România, cat şi în afara graniţelor ei, în Ucraina.

În timpul petrecerii, invitaţii au putut gusta din bucatele tradiţionale maramureşene şi pălinca de prune, veselia ţinând până în zori, cu săritele şi învârtitele din Maramureş. Continuarea aici

0 comentariu

cititor 12-06-2010 - 15:37

61% ii considera, in mod evident responsabili, pe Traian Basescu si Emil Boc de faptul ca tara merge intr-o directie gresita .

Huhu Ciu 12-06-2010 - 16:57

N-asa!!!!!!!!!

Huhu Ciu 12-06-2010 - 17:05

Halal!!!!!!!!

M_D_L 13-06-2010 - 04:07

Chiar daca romanii nu-i mai voteaza pe PDL-isti.

Papusica Crin Antunescu nu vine cu un plan economic credibil. De fapt nu vine cu nimic concret, pentru ca nu are voie de la masonerie. In plus, nu este nici destept.

Paloma 13-06-2010 - 04:21

fapt tutul ca a cerut tuturor partidelor cu reprezentanti parlamentari europeni sa nu-l aleaga pe oligofrenul si jigodia de Tokes in functtia de vicepresedinte al parlamentului European, ii face cinste. In rest? E slab rau de tot ca politician. Sa se duca … dracului.

nik 13-06-2010 - 05:45

ai comandat sondaj sigur ai dat si cifrele .esti depasit repetentule .in scurt timp vei iesi pe usa din dos ca la timisoara . politic esti o nulitate.cerete afara ca faci de rusine pnl

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult