Acasa Cultura-ReligieCultura Romanii purtau sandale cu sosete?

Romanii purtau sandale cu sosete?

scris de Ziua Veche
8 afisari

Desi, timp de secole, s-a crezut ca sandalele romane erau purtate pe piciorul gol – iar reflexele acestei idei apar cu miile in tablourile si sculpturile ce reprezinta scene si personaje din Antichitate – descoperiri arheologice recente par sa indice faptul ca soldatii romani purtau si ciorapi, impreuna cu sandalele.


In ruinele unei asezari romane, vechi de 2000 de ani, din nordul Angliei, au fost descoperite vestigiile unei mori de apa, folosite pentru macinarea cerealelor, precum si ramasite de ceramica, vesminte si hrana, iar in jurul asezarii au fost gasite 14 morminte.

Piesele arheologice descoperite in morminte par sa indice ca soldatii romani – ocupanti ai asezarii – purtau, impreuna cu incaltamintea, niste obiecte vestimentare de tipul sosetelor; astfel, in stratul de rugina de pe suprafata unui cui ce facuse parte dintr-o sanda, au fost identificate fibre textile.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult