Acasa Cultura-ReligieCultura Rusia vrea să înlocuiască Wikipedia cu o variantă electronică a Marii Enciclopedii Ruseşti

Rusia vrea să înlocuiască Wikipedia cu o variantă electronică a Marii Enciclopedii Ruseşti

scris de Misu Andrei
151 Afisari

Rusia urmează să înfiinţeze un nou site pentru Marea Enciclopedia Naţională, după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că Wikipedia nu este de încredere şi că trebuie să fie înlocuită, informează Mediafax, care citează Reuters. Prin această acţiune, Rusia se asigură că oamenii vor găsi „informaţii reale, care sunt actualizate constant şi verificate din punct de vedere ştiinţific”, spune noua rezoluţie guvernamentală. Putin a propus luna trecută să înlocuiască Wikipedia cu o versiune modernă, electronică a Marii Enciclopedii Ruseşti.

În 2015, Rusia a blocat pentru scurt timp versiunea în limba rusă a Wikipedia din cauza unui articol care conţinea informaţii despre canabis, în contextul în care legislaţia rusă interzice site-urile care publică materiale legate de droguri. Moscova a introdus, de asemenea, măsuri importante de securitate care împiedică oprirea din exterior a internetului local.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult