Săftoiu – de ce a fost desfiinţat TVR Cultural | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Săftoiu – de ce a fost desfiinţat TVR Cultural

Săftoiu – de ce a fost desfiinţat TVR Cultural

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Preşedintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu a afirmat în seara zilei de vineri, 5 octombrie că a fost necesară desfiinţarea TVR Cultural, întrucât postul TV avea costuri mari de întreţinere, de 650.000 de euro pe lună.

Săftoiu a explicat de ce a fost desfiinţat TVR Cultural

Invitată la o emisiune la Antena 3, Claudiu Săftoiu a declarat că TVR Cultural trebuia desfiinţat pentru că atunci „Când în casa în care trăieşti nu mai intră bani, va trebui să faci de aşa manieră încât să închizi o cameră sau alta şi să te mulţumeşti cu ceea ce se mai poate”. Preşedintele-director general al SRTv a menţionat că renunţarea la postul TV s-a produs în contextul situaţiei financiare dificile în care se află Televiziunea Română, TVR Cultural având cheltuieli de 650.000 de euro pe lună.

De asemenea, Săftoiu a spus că TVR 3 avea costuri asemănătoare cu TVR Cultural, dar „a rămas în picioare” deoarece CA al TVR a dorit lucrul acesta. „Eu am avut o ofertă maximală – TVR 3, TVR Info şi TVR Cultural să fie suspendate până la vremuri mai bune. Nu s-a putut cu TVR 3. Am acceptat lucrul acesta, ca să nu cadă complet planul de redresare. Am cerut însă costuri zero pentru acest post”, precizând că pe TVR 3 se difuzează reluări şi transmisiuni din studiorile teritoriale ale Televiziunii Române. El a adăugat, însă, potrivit mediafax, că oamenii de la TVR Cultural vor intra în procesul de selecţie de personal şi este absolut convins că îşi vor găsi locul la noul post TVR 2 Cultural, după finalizarea procesului de restructurare.

Întrebat dacă Grigore Leşe şi Horia-Roman Patapievici mai au în prezent emisiuni la TVR, Săftoiu a răspuns: „Domnul Leşe a avut şi are, iar domnul Patapievici nu mai are în momentul acesta. Domnia sa, împreună cu toţi cei care doresc să facă emisiuni în Televiziunea Română pot pur şi simplu să aplice pentru oferta aceasta de emisiuni şi rămâne să fie decisă, de către o comisie, foarte transparent, noua grilă, cu noile emisiuni şi producţii”. TVR Cultural şi-a suspendat emisia sâmbătă, 15 septembrie, la ora 23.59, potrivit unei decizii luate de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române. Decizia face parte din procesul de implementare a programului de redresare economică a SRTv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult