Acasa Cultura-ReligieCultura Salam contesta Eurovisionul

Salam contesta Eurovisionul

scris de Ziua Veche
4 afisari

Preselectia din Romania pentru concursul Eurovision naste, ca in fiecare an, scandal. De acesta data in prim plan se afla seful Academiei de Manele, Florin Salam. Din 111 piese candidate la un loc in finala, juriul a ales 16. Printre ele nu se afla, culmea, nici una interpretata de celebrul gurist.

 

Marian Colcea, compozitorul pieselor, a tunat si fulgerat in ultimele zile prin presa ca juriul nu va alege nicio melodie a lui Salam pentru motivul ca e tigan. Dupa aflarea rezultatelor Colcea a depus o contestatie la TVR, pe motiv ca melodiile sale nu se nu numara printre piesele finaliste.

{flv}salam-1{/flv}

Potrivit regulamentului Selectiei Nationale, solutionarea contestatiilor se va face de catre organizatori, impreuna cu membrii juriului. Acestia vor intocmi si vor comunica un raspuns scris pe adresa mentionata de catre contestatar. Melodiile lui Salam, „Dew of Tears” si „I Miss You”, au ocupat locul 50, cu 54 de puncte, respectiv pozitia 58, cu 50 de puncte.

{flv}salam-2{/flv}

Printr-un comunicat, juriul a anuntat luni, dupa preselectie, ca fiecare piesa a fost audiata si apreciata cu note de la 1 la 10, iar clasamentul final al pieselor a fost stabilit de totalul notelor obtinute de la fiecare dintre cei 11 jurati. Selectia Nationala a concursului Eurovision 2010, este coprodusa in premiera de Televiziunea Romana si ziarul Adevarul.
Pentru finala nationala din 6 martie s-au calificat melodiile:

1. „Come As One” – David Brian (juriul recomanda schimbarea interpretului)
2. „It’s Not Too Late” – Paula Seling si Kamara
3. „Searching for Perfect Emotion” – David Brian
4. „Running Out of Time” – Trupa Pasager
5. „Playing With Fire” – Paula Seling si Ovi
6. „See You in Heaven, Michael” – Mircea Romcescu (juriul recomanda schimbarea interpretului)
7. „Come Along” – Lora ex-Wassabi si Mihai Preda
8. „Jackpot” – Razvan Krivach
9. „Round Around” – Catalin Josan
10. „Crazy” – Alexandra Ungureanu
11. „Love Is War” – Tina Geru (ex-Pops)
12. „I’m Running” – Dalma
13. „Save their Lives” – Luminita Anghel
14. „Baby” – Maria Sanchez (juriul recomanda schimbarea interpretului)
15. „Lay Me Down” – Zero
16. „Surrender” – Anda Adam

Astfel, chiar daca regulamentul prevede selectarea unui numar maxim de 15 piese, juriul a decis ca, datorita egalitatii de puncte a ultimelor trei piese in aceasta faza se considera clasificate primele 16 piese.
Finala europeana a concursului Eurovision se va desfasura in data de 29 mai 2010, la Oslo, Norvegia.

 

0 comentariu

honorius 30-05-2010 - 17:22

va luati dupa cretinismul astora de la putere si-i pupati in cur? ia cereti voi de la Curtea Consitutionala ce a zis Boc ca are…maninca caaaacaaaat!

ioan 31-05-2010 - 05:46

Pai potrivit opiniilor juridice ale domnului premier (profesor de drept constitutional) un drept civil castigat nu se exprima tocmai prin dimensiunea lui, ci printr-o variabila. Mai pe intelesul tuturor, cumparam un apartament cu 4 camere, dupa care fostul proprietar vine si ne obliga sa ii inapoiem doua camere, pe motiv ca el nu a cerut pretul corect la vanzare.
Poatrivit principiului exprimat de domnia sa cineva care va fi la putere la iesire domniei sale la pensie o sa poata spune:
„-uitati domnule Boc noi va respectam dreptul la pensie, aveti un RON pensie, pentru ca atat isi poate permite sistemul!
Curioasa gandire juridica!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult