Acasa Cultura-ReligieCultura Samanta de scandal in selectia oficiala la Cannes – Protestul Sacalului

Samanta de scandal in selectia oficiala la Cannes – Protestul Sacalului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Un terorist, condamnat pe viata, care revendica justitiei drept de viza asupra circulatiei unei opere inspirate de propria sa viata, chiar ca nu s-a mai vazut in istorie! Lucrul acesta se petrece acum, in Franta, unde faimosul Carlos, caruia la noi Alexandru Solomon, izbutise sa-i ia un interviu pe mobil, la gardul inchisorii, se afirma din nou zgomotos in viata publica. El protesteaza vehement impotriva proiectului difuzarii unui biopic realizat de regizorul Olivier Assayas, pe care-l socoteste ca injurios si jignitor.


 

 

Care-s faptele? Condamnat pe viata, Carlos care isi ispaseste pedeapsa in inchisoarea de maxima siguranta de la Clairvaux, a dat, de dupa gratii, in judecata societatea producatoare Canal+ pentru CARLOS, filmul pe care Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, sfarsise a-l accepta in afara competitiei. E vorba , fireste, de o reconstituire, in care fictiunea are drepturile ei, personajul fiind interpretat de actorul venezuelian Edgar Ramirez (foto). Aceasta e si baza pe care justitia i-a respins impricinatului actiunea, drept contrara principiului libertatii de expresie.

Initial, organizatorii festivalului au ezitat s-o programeze, ceea ce se spune ca i-ar fi pus in dezacord pe presedintele de onoare Jacob cu delegatul sau general Frémaux, dar, in ultimul moment, s-a ajuns la un compromis. Filmul urmeaza a fi exploatat sub doua forme: pe de o parte, o miniserie TV de trei episoade cu o lungime de 90 de minute fiecare, dar si intr-o versiune pentru marele ecran, intitulata PRETUL SACALULUI, incredintata Cannes-ului. Astfel ca, pe 19 mai, privilegiatii festivalului vor putea urmari o proiectie maraton de sase ore incheiate, a lui Carlos, pe giganticul ecran al Festivalului.

P.S.: Aflu aici ca, la participarea romaneasca, ne-ar mai ramane de adaugat si CAUTARE, scurtmetraj regizat de Ionut Piturescu, selectionat alaturi de alte opt mini-pelicule din Suedia, Olanda, SUA, Franta, Japonia, Canada si Italia, in sectiunea competitiva a lui Quinzaine des Realisateurs. Deci, avem un al patrulea film romanesc programat, in acest an, la Cannes. De altfel, primele doua zile ale festivalului cuprind proiectii romanesti: in cateva ore va avea loc premiera filmului lui Radu Muntean MARTI, DUPA CRACIUN careia, maine, ii va urma si AURORA regizorului Cristi Puiu, ambele in sectiunea paralela, Un Certain Regard.

0 comentariu

Antimafia 05-06-2010 - 08:51

Cum pot JUDECATOARELE din Jecătoriile Cornetu, Buftea şi TRIBUNALUL BUCURESTI să valideze acte emise de primarii comunele limitrofe Bunureştiului, cred că şi în jurul celorlalte mari oraşe ale ţării, acte pe zeci de hectare care nu mai sunt ale foştilor proprietari, validări pe numele unor latifundiari cu sute de hecatare obţinute fraudulos ? Un exemplu îl constituie Gigii Becali care a ajuns să preia prin act de cesionare, 1, 75 Ha la Pipera de la o persoană oligofrenă gradul III, adică idiot ? Cum s-a putut aşeza la masa Gigii Becalii cu un idiot ca să semneze un act de cesiune ?

Datorită JUSTITIEI ineficiente, corupţiei , incapacităţii profesionale, etc. , STATUL ROMAN a ajuns să trăiască o tragedie şi să vândă viitorul acestui popor !

Antimafia 05-06-2010 - 08:52

Se emit acte de proprietate pe – morţi – în condiţiile când există succesori şi în situaţia când legea prevede în mod expres, privind succesiunile, că se emit acte pe succesori, persoane vii. Cum poate admite o JUDECATOARE a tribunalului capitalei unei ţări şi care este motivul de acceptă şi validează acte emise pe morţi ? Spaga , corupţia, zeci de mii de euro. Se emit acte pe terenuri care au deaja proprietari, etc. Cum pot pentru terenurile cu anexe şi case, dintodeauna în circuitul civil, acestea fiind succesiv trasmise prin moştenire fără a fi înstrăinate, ca JUDECATOARELE, absurd şi încălcâd grav legile, să valideaze acte adiminstrative de împroprietărire în condiţiile Art. 23 şi 36, Legea 18/1991, în condiţiile cănd aceste terenuri sub comunism nu au aparţinut cooperativei sau statului. In 1974, Ceauşescu, a emis un decret care a făcut referire numai la acte de înstrăinare, condiţie când terenul intra în proprietatea statului, nu şi la terenurile şi casele transmise prin succesiune. Bani mulţi încasează aceste judecătoare pentru asemenea încălcări ale legii ! Aceste judecătoare sunt cunosc ute de multe persoane în secţiile civile, filiere prin care trec aceste procese . Aceste JUDECATOARE vor fi aduse la cunoştinta publicului şi supuse judecării opiniei publice!

Antimafia 05-06-2010 - 08:52

Judecătoare, TRIBUNALUL BUCURESTI, care ascultă telefoanele ! Pentru ce ? Şantaj, corupţie, încălcări ale legii, pentru zecii de mii, sute de mii , milioane de euro !
Anumite judecătoare de la Tribunalul Bucureşti fac parte dintr-un sistem mafiot ! Sistem lanţ: Primari – comune limitrofe Bucureştiului – Prefectura Ilfov – Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov – Judecătoria Buftea – Judecătoria Cornetu. Braţe ale caracatiţei care judecă procese de fond funciar. Primarii emit acte pe terenuri şi case înainte de a fi dezbătute succesiuni. Intocmesc documentaţii pentru actul administrativ ordinul prefectului, act administrativ care este acceptat ilegal de judecătoare drept titlu de proprietate. Emit ilegal inscrisuri de proprietate înainte de a fi dezbătute succesiuni sau emit ordine, ulterior efectuării succesiunii, caz în care nu se ţine cont de certificatele de moştenitor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS