Acasa Cultura-ReligieCultura San Francisco Symphony, la Festivalul Enescu

San Francisco Symphony, la Festivalul Enescu

scris de M.A.
13 afisari

San Francisco Symphony, prestigioasa orchestră americană distinsă cu un premiu Pulitzer pentru Muzică, anunță participarea la cea de a XXII-a ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”, care va avea loc în perioada 30 august – 20 septembrie.

San Francisco Symphony

San Francisco Symphony

Anunțul este făcut în programul oficial al orchestrei pentru luna septembrie.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Festivalului, în anunțul San Francisco Symphony participarea la Festivalul Enescu este menționată alături de alte evenimente „de grad zero” din lume precum Festivalul din Lucerna (Elveția) sau Musikfest Berlin.

Invitată în premieră la această ediție a evenimentului, San Francisco Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, va urca pe scena Sălii Palatului în serile de 6 și 7 septembrie.

„Pe 6 septembrie solistă va fi ‘cea mai rapidă pianistă din lume’, Yuja Wang, iar programul va include provocatorul Concert nr. 2 în sol major de Bartok și impunătoarea Simfonie I de Mahler. În deschiderea concertului din 7 septembrie, San Francisco Symphony va interpreta în premieră o lucrare rară de George Enescu — ‘Voix de la nature’. Programul de la București se va încheia cu „Eroica” de Beethoven”, menționează sursa citată.

San Francisco Symphony Orchestra are în palmares un Pulitzer Prize for Music și este prima orchestră care a făcut vreodată transmisii simfonice la radio, în 1926.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului Enescu, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult